Twitter Yeni Adıyla “X” Ücretli Mi Oluyor?

Geçtiğimiz aylarda yeni bir logo, yeni bir isim ile  adeta “yeni bir ben” diyerek bize veda eden Twitter ücretli mi oluyor! 

Elon Musk’un birbirinden çarpıcı açıklamalarına bir yenisi daha eklendi ve bu sefer deyim yerindeyse “maliyetler kurtarmıyor” dediği açıklamasında bizim için her zaman Twitter olarak kalacak olan “X”in kullanımı için “küçük bir aylık ödemeye geçeceğini” söyledi. Uzun zamandır bot hesaplarla mücadeleye gönül vermiş olan Musk “Bu ödeme sistemi, devasa robot ordularıyla mücadele etmenin aklıma gelen tek yolu” olduğunu dile getirdi. 

Twitter’ın mevcut CEO’su Linda Yaccarino tarafından yapılan açıklama ile “X” ile yeni bir dönem başladığını dile getiren getiren şirket “Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.” demişti fakat bu zamana kadar ücretsiz faydalandığımız platformun ücretlerinden bahsetmemişlerdi.

Musk, Twitter’ı satın aldıktan hemen sonra premium özelliği ile kullanıcılara doğrulanmış hesap, daha uzun gönderiler ve platformda daha fazla görünürlük gibi özelliklerin kullanımını sunmuştu.

Hala gönüllerde ve emektar kullanıcıları arasında Twitter olarak yer alan X’e ya bir gün veda edeceğiz ya da “küçük bir ödeme” adı verilen ücretleri ödeyeceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top