YouTube’tan Rekabeti Arttıracak Yeni Bir Uygulama: YouTube Create!

Video paylaşım platformu YouTube, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Made On etkinliğinde etkinliğinde, içerik üreticilerine yönelik yeni bir uygulama olan “YouTube Create”yi duyurdu.

Ücretsiz bir uygulama olan YouTube Create, video düzenleme sürecini kolaylaştırarak içerik üreticilerine pratik bir çözüm sunuyor. “YouTube Create”, kullanıcıların video düzenleme sürecini basit ve etkili bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyor ve içerik üreticilerine büyük kolaylıklar sağlamayı hedefliyor.

Kullanıcılarının Shorts veya uzun videolarını düzenlemelerine yardımcı olacak bu uygulama TikTok’un popüler uygulaması CapCut ile benzer işlevi olan bu uygulamanın, YouTube’nin TikTok’a karşı daha rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Peki YouTube Create neler sağlayacak?

  • YouTube Create, kullanıcılarına video düzenleme süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak. Bu uygulama ile video düzenleme, GIF’ler eklemek, efektler kullanmak gibi işlemler çok daha basit bir şekilde gerçekleştirilebilecek. YouTube, uygulamanın bu kolaylık sağlayıcı özellikleri sayesinde karmaşık düzenleme yazılımlarına ihtiyaç duyulmayacak.
  • İçerik üreticileri, YouTube Create’i kullanarak videolarına çeşitli düzenlemeler ekleyebilecekler. Bu düzenlemeler arasında kırpma, seslendirme, telifsiz müzik kitaplığına erişim, filtreler, stickerlar, GIF’ler, efektler ve daha birçok seçenek bulunacak.

YouTube, YouTube Create’in geliştirilme sürecinde 3000 içerik üreticisinden geri bildirim aldığını ve aldığı bu geri bildirimlere dayalı olarak tasarlanıp şekillendiğini belirtti. YouTube Create şu an için Türkiye dahil bazı ülkelerde Android için beta olarak kullanılabiliyor. Uygulamanın iOS sürümünün ise önümüzdeki yıl çıkması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top