Google’ın yapay zeka ile oluşturulan görsellere karşı yeni önlemleri!

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler, inandırıcı olmasıyla güvenlik endişelerine yol açıyor. Google ise yanlış bilgilerin önüne geçmek için üç yeni özelliğini açıkladı. Google Arama’ya odaklanan bu yenilikler, yapay zeka tarafından oluşturulan sahte görsellerin belirlemesine yardımcı olacak.

Google yapay zeka ile oluşturulan görseller için yeni özellikler geliştirdi. Buna göre yapay zeka görsellerinde etiket yer alacak.

Görseller için kaynak göster!

Google, yapay zekanın popülerliğine karşı güvenlik önlemlerini de artırıyor. Duyurulan yeni özellikler arasında başlıca görselin kaynağı hakkında bilgi sağlamak da var.  Buna göre Google, yapay zeka görsellerine metadata ekleyecek ve arama sonuçlarında “yapay zeka kaynaklı” gibi bir etiket yerleştirecek.

Yeni özellik: “Bu Görüntü Hakkında”

Yeni tanıtılan özelliklerden biri olan “Bu Görüntü Hakkında”, kullanıcıların bir görüntünün geçmişi ve kaynağı hakkında ayrıntılara erişmesini sağlayacak. Google Görseller’de yer alan bir fotoğrafa tıklayarak Google’a ilk kez ne zaman eklendiği görülebilecek. Ayrıca internette hangi kaynaklarda yer aldığı da gösterilecek.

TikTok,  Google’ı endişelendiriyor mu?

TikTok, iPhone kullanıcıları için arama widget özelliği kazanıyor. Bu özellikle TikTok, Google ile olan arama rekabetini kızıştıracak.

Google, görüntü oluşturmada yapay zeka araçlarının artan kullanımının farkında olduğunu söyledi. Şirket, yapay zeka araçları tarafından oluşturulan tüm görüntüleri özel olarak “etiketlemek” istiyor. getirilecektir. Google ayrıca diğer platformlar ile iş birliği yaparak yapay zekaya karşı toplu bir çağrı yapacak.

Diğer taraftan Google, Midjourney ve Shutterstock gibi bu alandaki bilinmiş platformlar ile ortaklık kuracak. Bu ortaklık sayesinde Google Görseller’in yapay zeka ile oluşturulmuş fotoğraflarını otomatik olarak işaretlemesini mümkün kılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top