SnapChat’tan yapay zeka destekli sohbet robotu MY AI


Fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Snapchat, yapay zeka destekli sohbet robotu MY AI’yi uygulamasına ekledi.
MY AI, olarak adlandırılan yeni Snapchat sohbet robotu, yapay zekanın gücünü sosyal medyaya getirmek için tasarlandı.
Kullanıcılar zamanlarını geçirmek için yeni Snapchat MY AI botunu konuşma arkadaşı olarak kullanabilirler. Bunun dışında MY AI gezi planlayabilir, doğum günü hediyesi ve yemek tarifi önerebilir.

Günlük yaşamın bir parçası haline gelen yapay zeka

Snapchat, OpenAI ChatGPT’nin en son sürümü tarafından desteklenen bir sohbet robotu sunarak yapay zeka dünyasına adım attı bile. Snapchat CEO’su Evan Spiegel’e, AI sohbet robotlarının giderek daha fazla insan için günlük yaşamın bir parçası haline geleceğini söylüyor.
“MY AI” (Yapay Zekam) olarak adlandırılan Snapchat botu, uygulamanın arkadaşlarla yapılan konuşmaların üzerindeki sohbet sekmesine sabitli. Spiegel’in The Verge’e verdiği röportaj hayli ilginç; Hedeflerinin yıl sonuna kadar MY AI’i Snapchat’in aylık 750 milyon kullanıcısının tamamına sunmak olduğunu söylüyor. “Büyük fikir, her gün arkadaşlarımız ve ailemizle konuşmanın yanı sıra, her gün AI ile konuşacağız” diyor.
MY AI, aslında Snapchat içindeki ChatGPT’nin hızlı, mobil uyumlu bir sürümü. Ana fark ise Snap sürümünün yanıtlayabilecekleri daha kısıtlı. Snap’in çalışanları onu, şirketin güven ve güvenlik yönergelerine uyması ve küfür, şiddet, müstehcen içerik veya siyaset gibi riskli konular hakkında görüşler içeren yanıtlar vermemesi için eğitti. Ayrıca, ChatGPT’nin bazı okullarda yasaklanmasına neden olan özellikleri de çıkarıldı; Örneğin, akademik makaleler yazmasını sağlamaya çalıştığında kibarca reddediyor. Snapchat, AI’mı daha fazla kişi kullandıkça ve uygunsuz yanıtları bildirdikçe ayarlamaya devam etmeyi planlıyor.


Snap’in My AI ile Chatbot’un Kişileşmesi


OpenAI’nin kendi ChatGPT arayüzünün aksine, Snapchat’in MY AI ile etkileşim için herhangi bir yönlendirme veya avatar kullanmıyor. Bir sohbetin başlamasını bekleyen boş bir sohbet sayfası ile başlıyorç ChatGPT hızla bir üretkenlik aracı haline gelse de Snapchat’in uygulaması, üretici yapay zekayı daha çok bir kişilik gibi ele alıyor. AI’mın profil sayfası, kendi uzaylı Bitmoji’sine sahip olsa da, diğer herhangi bir Snapchat kullanıcısının profiline benziyor. Tasarım, AI’nin bir arama motoru değil de, Snapchat içinde takılmanız için herhangi bir arkadaş gibi gözüküyor.
Bu ayrım, Snapchat’i bazı baş ağrılarından kurtarabilir. Bu sohbet robotlarının temelini oluşturan büyük dil modelleri (LLM’ler), arama bağlamında sorunlu olan yanlış yanıtlar verebilir. Yeterince oynanırsa, duygusal olarak manipülatif ve düpedüz kaba olabilirler. Bu, en azından şimdiye kadar, alandaki daha büyük oyuncuların – yani Google ve Meta – rakip ürünleri halka sunmaktan alıkoyan bir dinamik.

Snapchat, OpenAI’nin Foundry adlı yeni kurumsal katmanının ilk müşterilerinden biridir ve şirketlerin büyük iş yükleri için tasarlanmış özel bilgi işlemle en son GPT-3.5 modelini çalıştırmasına olanak tanır. Spiegel, Snapchat’in zamanla OpenAI’nin yanı sıra diğer satıcıların LLM’lerini de dahil edeceğini ve daha geniş yapay zeka çabalarını bilgilendirmek için sohbet robotundan toplanan verileri kullanacağını söylüyor. MY AI başlamak için basit bir adım olsa da, Spiegel’in Snapchat için büyük bir yatırım alanı olarak gördüğü şeyin başlangıcı ve daha da önemlisi, AI ile bir insanmış gibi konuştuğumuz bir geleceğin ilk adımı.

Peki MY AI sohbet robotu nasıl kullanılır?

• MY AI’ye erişmek için, kamera sekmesinden sağa kaydırmanız yeterli.
• Uygulamanın ‘sohbet’ sekmesinin altına sabitlenmiş MY AI’i, arkadaşlarınızla konuşmalarınızın hemen üzerinde göreceksiniz.
• MY AI’deki tüm içerik siz onu silene kadar saklanır. Sohbetinizde MY AI’ya gönderilen içeriği 24 saat içinde silebilirsiniz.
• İlk olarak, sol üst köşedeki profil simgenize dokunun. Ardından, sağ üstteki ayarlar kısmına girin.
• Gizlilik kontrolleri’ ayarlarına gidin ve ‘verileri temizle’ ye tıklayın. Ardından, bir sonraki sayfada ‘konuşmaları temizle’ ye girin.
• Snapchat MY AI’yı kullanmakla ilgilenmeyen birçok kullanıcı arasındaysanız, sohbet robotunu devre dışı bırakabilirsiniz.
• Sohbeti silme adımlarından sonra, konuşmaları temizle sayfasında, sohbet robotunu sohbet akışınızdan kaldırmak için AI yanındaki X simgesine tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top