Sosyal Medya Yönetimi İçin Yardımcı Araçlar

Sosyal medya, günümüzde hem bireysel hayatın hem de pazarlama faaliyetlerinde en çok kullanılan kanallardan biri. Çoğu kişinin aktif olarak yer aldığı, hızlı içerik akışının olduğu ve sürekli kendini yenileyen bu platformlarda yer almakta oldukça yoğun bir gündem anlamına gelmektedir. Birden fazla hesap yönetimi yapıyor veya kişisel hesabınızda en iyisini sunmak istiyor olabilirsiniz. Tam bu noktada da işinizi kolaylaştıracak araçlar sayesinde, süreçlerinizi daha kolay yönetebileceğinizi söylesek? Eveeet doğru duydunuz! O zaman sözü uzatmadan yol haritanız olabilecek araçları birlikte inceleyelim.

Hootsuite

En çok kullanılan sosyal medya yönetim programlarının başında gelen Hooutsuite, kullanım olarak pratik ve oldukça kolaydır. Birçok hesabı tek bir yerde toplayarak, eş zamanlı olarak yönetim yapma imkânı sunar. Paylaşacağınız gönderiyi saat, gün ve hesap bilgilerini girerek kolaylıkla planlayabiliyorsunuz. Bu da zaman yönetimi açısından büyük bir avantaja sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Hootsuite’da bazı sosyal medya yönetim araçlarının aksine sadece platform üzerinden gönderilenler değil sosyal medya içeriğinizin tümünde analizler alabilirsiniz.

Buffer

En çok tercih edilen bir diğer araç ise Buffer’dır. Buffer ile sosyal medyada yapacağınız paylaşımları düzenli olarak takip edebilir, zamanlayıcı özelliği ile paylaşımlarınızın zamanını kurabilir ve paylaşımlarınızın ne kadar etkileşim aldığını görebilirsiniz. 

SocialOomph

Panel üzerinden işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebileceğiniz bir araçtır. Sisteme giriş yaptığınız andan itibaren planladığınız gönderileri yayınlayabilir, güncellemeler yapabilir ve kısaltmalar kullanarak paylaşımlar yapabilirsiniz. Programda yararlanabileceğiniz bir diğer özellik ise otomatik mesaj gönderme özelliğidir. Takipçilerinize otomatik olarak mesajlar gönderebilirsiniz.

Bitly

Bitly bir URL kısaltma servisidir. Gönderilerinizi bu URL kısaltma servisi ile birlikte kısaltabilir ve tek link üzerinden erişimlerine ulaşabilirsiniz.

TweetDeck

TweetDeck ile birden fazla Twitter hesabını yönetmek ve o hesaba ait yapılabilecek tüm işlemleri ve etkileşim sayfalarını tek bir ekran üzerinde görmek mümkün. Basit arayüzü sayesinde zaman takibi ve arama yapabilir, mentionları kontrol edebilir, mesajları okuyabilir ve daha birçok işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Zoho Social

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google My Business ve Instagram hesaplarınızı yönetebileceğiniz bu araç ile takvim üzerinden gün ve saati belirlediğinizde ekip olarak süreci takip ederek, kolayca organize olabilirsiniz. Kriz anında kullanabileceğiniz ‘’durdurma’’ özelliği sayesinde de ileriye dönük tüm planlanmış postlarınızı beklemeye alabiliyorsunuz.

Sendible

Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin ve YouTube dahil belli başlı sosyal medya ağlarının tümüne ileti gönderebilirsiniz. Sadece sosyal medya planlaması yapmakla kalmayan Sendible ile blog platformları için içerikler yaratarak, planlama yapabilirsiniz. Önceden hazırlanmış rapor şablonları sayesinde, bir tık kadar uzağınızda müşterilerinize sunabileceğiniz sosyal medya raporlarını bulabilirsiniz.

eClincher

eClincher’ın mesajları, sohbetleri, sosyal ifadeleri ve daha fazlasını tek bir yerden görmenize olanak veren gelen kutusu vardır. Stratejinizi anında revize etmenize olanak sağlayan sosyal medya gönderisinin gerçek zamanlı performansını inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top