Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu: Neler yapmamalıyız?

İçinde bulunduğumuz dijital çağ ile birlikte sosyal medya daha önce hiç olmadığı kadar yaşamımızın içinde yer alıyor. Dijital dönüşüm, hepimizi etkisi altına almışken markalar da bu dönüşümden nasibini alıyor. Markaların fiziki yapısının dijital temsili olan sosyal medya, marka için ürün veya hizmetlerin sergilendiği bir vitrin olma işlevini görmektedir. Sosyal medya yönetiminde, hedef kitlenize markanızın kimliği doğrultusunda atacağınız her adım ise sizi hedeflerinize yaklaştıracaktır.

İletişimin çok hızlı ilerlediği sosyal medyada hataların varlığı da kaçınılmaz oluyor. Peki dijital pazarlamanın kalbi olarak görülen sosyal medya yönetiminde sık sık karşılaştığımız hatalar nelerdir? Gelin, birlikte bakalım…

Haritasız yola çıkmak

İyi bir strateji ile markanızın hedefleri doğrultusunda, sosyal medya çalışmalarınızı etkili bir şekilde yürütebilirsiniz. Ancak plansız yola çıkmak, markanızın karakteri ve hedeflerinden bağımsız çalışmalar ortaya koymanıza sebebiyet verebilir.   

Hedef kitleyi yanlış tanımak

Sosyal medya yönetiminde ilk ve en önemli aşama hedef kitleyi doğru belirlemektir. Seslendiğiniz hedef kitlenin markanız için yanlış olması, çalışmalarınızın ve bu doğrultuda harcadığınız bütçenin de etkisini göremeyeceğiniz anlamına gelir.

Her sosyal medya platformunda var olmak

Tüm sosyal platformlarda olmak, sosyal medya yönetiminizi zorlaştırırken, etkisini de düşürmektedir. Her platformda biraz olmak yerine, hedef kitlenizin yer aldığı ve sizinle iletişim kurmaya açık olduğu mecralarda tam olmak, çalışmalarınızdan da tam verim almanızı sağlayacaktır.

Etkileşim noksanlığı

İçeriklerin üretimi ve gönderi paylaşımı, sosyal medya çalışmalarında tek başına yeterli değildir. Dijital çağın en önemli olgusu interaktiflik. Dolayısıyla takipçiler ile iletişime geçmek, sorularını hızlı ve net bir şekilde yanıtlayarak etkileşim içinde olmak marka ve hedef kitle iletişimi açısından oldukça önem taşıyor.

Kısır içerik döngüsü

İçerik planı oluştururken, sürekli benzer tarzda içerikler oluşturmak, hesabınızın ilgi çekiciliğini ortadan kaldıracaktır. Gönderilerinizde anketler, bilgi paylaşımı ve eğlenceli içeriklere yer vererek; takipçilerinizle iletişiminizi arttıracak ve takipçilerinizi harekete geçirecek paylaşımlar yapabilir, hesabınızı çeşitlendirebilirsiniz.

Ölçümlemenin yapılmaması

Sosyal medya çalışmalarınızda hangi adımlarınızın nasıl sonuçlar verdiğini ölçümlemek, yeni içerik planlarınızı oluştururken size bir yol haritası çıkarır. Ölçümleme yapılmadığı takdirde, hedeflerinize ulaşma yolunda daha fazla çaba ve zaman sarf etme zorunluluğuyla karşılaşabilirsiniz.

Çıkarcı paylaşımlar

Ürün, ürün, ürün… Bilgi, bilgi, bilgi… Sosyal medya yönetiminde sadece isteklerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda içerikler üretmek, markamıza olan güveni sarsar. Dijital platformları profesyonel amaçla kullanmanın temelinde ise güven vardır. Takipçilerimizle iletişimi her zaman sürdürmek şart, sadece onlardan bir şey talep ettiğimiz zaman değil.

Eli bol hashtag kullanımı

Artık neredeyse arama motoru olarak kullanılan sosyal medyada, hashtag kullanımı paylaşımlar için çok önemli. Fakat konu ve görselle ilgisi olmayan, alakasız ve sürekli aynı hashtaglerin kullanımı; paylaşımlarınızı hedef kitleniz dışında kullanıcılara da göstererek içeriğinizin etkisini düşürecek ve hesabınızın erişimini azaltacaktır.

Görsel ve metin ilişkisinde zıtlık

Sosyal medyada artık beğenilerin gizlenmesi ile birlikte “kaliteli içerik üretimi” eskisinden çok daha fazla önemli hale geldi. Kaliteli içerik üretiminde görsel seçimi çok önemli. Konu ile alakasız ya da iyi olmayan görseller, konuyu da görünmez kılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top