X/Twitter’a Yapay Zeka Özelliği Geliyor!

X’e yepyeni bir özellik geliyor. “Grok” isimli sohbet robotu X yani eski adıyla Twitter’da Premium aboneleri için kullanıma sunulacak. Elon Musk, Grok’un X’ten gelen bilgilere gerçek zamanlı erişime sahip olacağını ve yanıtlarına mizah katacağını söyledi.

Grok xAI, diğer yapay zeka araştırma firmalarının yeteneklerinden yararlanarak Temmuz ayında kuruldu. Ayrı bir şirket olmakla birlikte Musk’ın diğer şirketleri X ve Tesla ile yakından bağlantılı. Bu yılın başlarında Elon  Musk kendi yapay zeka versiyonunun “evrenin doğasını anlamaya çalışan maksimum doğruyu arayan bir yapay zeka” olmasını istediğini söylemişti. Bu açıklamalarının ardından eski adıyla Twitter yeni adıyla X’e yepyeni bir özellik olarak sadece Premium kullanıcıların erişebileceği yapay zeka özelliğinin geleceğini müjdeledi!

Grok’un en önemli avantajının X platformundaki güncel bilgilere erişebilir olmasını belirten Musk, yanıtlarına mizah katacağını söyledi.

Grok şu anda henüz test aşamasında ancak daha sonra X’in Premium aboneleri için kullanıma sunulacak. Musk, geç saatlerde yaptığı açıklamada sohbet robotunun X uygulamasına yerleştirileceğini ve bağımsız bir uygulama olarak kullanılabileceğini söyledi. Geçen hafta İngiltere’de düzenlenen yapay zeka zirvesinde Musk, yapay zekanın geliştirilmesiyle ilgili tehlikeler olduğunu kabul etti.

GROK’UN ANLAMI NEDİR?

Grok, bilim kurgu yazarı Robert A. Heinlein tarafından 1961 tarihli Stranger in a Strange Land adlı romanında kullanılan bir terimdir.

Romanda “grokking” yani başkalarıyla derinlemesine empati kurmak anlamına geliyordu.

Ancak xAI, Grok’un Douglas Adams’ın 1980’lerde BBC radyo dizisi olarak başlayan ancak daha sonra basılı ve film olarak yeniden çekilen Otostopçunun Galaksi Rehberi’nden esinlenildiğini söyledi.

xAI, Grok’un neredeyse her şeyi yanıtlamayı, hatta hangi soruların sorulacağını önermeyi amaçladığını söyledi.

Her geçen gün artan yapay zeka uygulamalarında gelinen son noktada bu savaşın kazananı sizce kim olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top