Reklam Afişleri ile Zaman Yolculuğuna Hazır Mısınız?

Dikkat! Dikkat! Bu haftaki yazımız biraz nostalji, biraz da zaman içinde markaların nereden nereye gelebileceklerini içerir. İnternetin olmadığı, TV ve radyoların sınırlı olduğu döneme gidiyor ve hem yerli hem de global markaların Türkiye’deki ilk reklam afişlerini listeliyoruz.

Dünyada sayısız işletme, marka ve ürün var. Her marka her işletme pazardaki varlığını korumak için diğer markalarla rekabet etmek zorunda. Rekabet yarışında galip gelebilmek içinse “reklam” olmazsa olmaz bir iletişim yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki, reklam ya da pazarlama, iletişim, satış gibi olgular eskiden, bugünkü gibi kolay gerçekleştirilen aksiyonlar değildi. Zira reklam araçları sınırlıydı. Şimdi dijital medya, sosyal ağlar, forumlar, bloglar, haber siteleri, dijital dergiler, dijital radyolar, online televizyonlar, Youtube, Spotify gibi mecra ve araçlar var…

Ne kadar çok değil mi? Peki internetin olmadığı, TV ve radyoların sınırlı olduğu dönemde yapılan reklamlar nasıldı? İşte yerli ve uluslararası markaların Türkiye’deki reklam afişleri.

Coca Cola – 1964

Harley Davidson – 1936

Omo – 1965

Tat – 1975

McDonals – 24 Ekim 1986 – Hürriyet

Gillette – 04 Aralık 1948 – Son Posta Gazetesi

Sana Reklam Afişi

Selpak – 1970

Akbank – 1951 I Reklam Afişi

Tamek Reklam Afişi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top