Sürekli Güncellemeler: Make Instagram Great Again

Instagrama gelen güncellemelerin hızına yetişemiyoruz demiştim değil mi? Bu güncellemelerin sebebinin altında kullanıcı isteklerinin yattığı düşünülse de deneme aşamasında olan dikey ekran artık kullanıcılara isyan ettirdi. Instagram’ın Tiktok ile olan gözü kapalı yarışı sonunda sert kayaya çarptı.

Illumitati isimli kullanıcının ‘make Instagram Instagram again’ postu ile başlattığı hareket birçok influencer ve kullanıcıların da desteğiyle Instagram ekibinin geri adım atmasına sebep oldu. Instagram Ceo’su Mosseri, kendi hesabından bu güncelleme serüveninden vazgeçtiklerini duyurdu. Bana göre de yeni güncelleme korkunçtu. Henüz deneyimlemediyseniz (yalnızca bazı hesaplarda deneniyordu), kulaklıksız giriş yapmaya cüret ederseniz, yanlışlıkla kalabalıktaki o sinir bozucu kişi haline gelebilirsiniz. Bazı kullanıcılar, altyazının görüntünün yarısını kapsadığı ve hikayelerin artık o kadar kolay gösterilmediğini ve sunulan içeriğin çoğu, takip etmedikleri kişilerden geldiği yorumlarında bulundu. Gelen güncellemelerden bir yenisi de artık videolar reels olarak yüklenecek. Daha önce yüklediğiniz ve profilinizde bulunan videolarınız da artık reels kısmında yer alacak. Bu güncelleme de şu an test aşamasında ve yavaş yavaş hesaplara yükleniyor. Yani Instagram videolara çekidüzen verme konusundaki inadından pek de dönmeyecek gibi görünüyor.

Alışveriş konusunda da yerini hiçbir platforma kaptırmamaya ant içtiğini düşündüğüm Instagram, bunu da yeni bir güncelleme ile göz önüne seriyor. Daha önce fotoğraflara ve reelsa ürün etiketleme özelliğinin geldiğinden bahsetmiştim. Bir ürünü almak istediğimizde ürünün üzerine tıklayarak satın alma işlemi için yönlendiriliyorduk. Artık kullanıcılar Instagram’da gördüğü bir ürünü satın almak için markaların web sitelerine veya Whatsapp uygulamasına yönlendirilmeyecek. Almak istedikleri ürün için işletmelere dm yoluyla ulaşarak buradan satın alma işlemini gerçekleştirebilecekler. Bu özellikle de Instagram kullanıcıların daha uzun süre uygulamada kalmalarını sağlayacak gibi. Yani her gelen güncelleme kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak üzerine yapılıyormuş gibi lanse edilse de daha çok bizlerin oyunda kalmasını uygulamadan kopmamasını sağlamaktan ibaret.

 Instagram’ın, son zamanlarda popülerliğini yitirmemek için gösterdiği çabayı gelecek yeni güncellemelerle beraber hep birlikte göreceğiz. Dediğim gibi Instagram Instagram olalı hiç görmedi bu kadar güncelleme…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top