Instagram’ın En Genç Hali ile Tanışmaya Hazır Mısınız?

Instagram her geçen gün eklediği yeni özellikleri ile kullanıcılarını şaşırtmaya ve kendini tazelemeye devam ediyor. Haydi gelin bu hafta yeni özellikleri birlikte inceleyip Instagram’ın en genç hali ile tanışalım!

Instagram geçtiğimiz günlerde akışı düzenlemeye yarayan “Favoriler Özelliği”‘ni sundu. Bu özellik sayesinde artık ana akışınız karmaşık olmayacak. Asıl takip etmek istediğiniz kişileri ana akışta göreceksiniz. Yani artık kimin daha çok ana sayfada gösterileceğine algoritma değil kullanıcılar karar verecek. Bu sebeple markalar için takipçileri ile daha yüksek oranda etkileşim kurmak artık çok daha önemli. Peki favorilere nasıl ekleriz?

  1. Sol üst köşede yer alan “Instagram” yazısına dokunun.
  2. Karşınıza çıkan seçeneklerden “Favoriler“‘e dokunun.
  3. Sağ üst köşede bulunan “Üç Çizgi” seçeneğine dokunun.
  4. “+”  simgesine dokunun.
  5. İstediğiniz kullanıcıları buradan seçtikten sonra, “Favorileri Onayla” seçeneğine dokunun.

Artık Favori kullanıcılarınızı belirlemiş oldunuz. Bundan sonra Favori akışına tıkladığınız zaman karşınıza sizin belirlediğiniz kullanıcılar çıkacaktır. Ek bir not olarak favorilere eklediğiniz hesaplar başka kullanıcılar tarafından görünmemektedir.

Instagram’ın yine yakın zamanda eklemiş olduğu bir diğer özellik ile artık hikayeleri beğenebilmekteyiz. Ana sayfa postları kadar buraya gelen beğeni sayıları da içeriklerinizin ne kadar dikkat çektiğini göstermekte ve takipçilerinizle olan etkileşiminizi artırmaktadır. Yeni özellik ile bir kullanıcının hikayesi görüntülenirken alttaki metin kutusunun yan tarafında bir kalp simgesi görünmektedir. Hikayeyi beğenmek istediğinizde bu düğmeye bir kez dokunmanız yeterlidir. Beğeni sayıları hikayeyi görüntüleyenler tarafından görülmemektedir. Hikaye sahipleri ise hikayelerini görüntüleyenleri baktıkları sayfadan beğenen kişileri de görebilirler. 

Güncellemeler sadece bunlar ile de sınırla değil.  ‘Anket’ etiketinin içeriği ve tasarımı yenilendi. Eskiden kullanıcılar hikaye bölümüne yerleştirdikleri ankete sadece iki seçenek ekleyebilmekteydiler fakat artık çok daha fazla seçenek ekleyerek anket formatımızı çeşitlendirebiliyoruz. Instagram’ın en son sürümünü App Store veya Google Play Store’dan yükleyerek güncellemeyi alabilirsiniz. Yeni özellik kademeli olarak kullanıma sunulduğundan size ulaşması zaman alabilir. Bu yüzden bir süre beklemeniz gerekebilir.

Sizler de Instagram’ı en etkili şekilde kullanabilmek ve takipçileriniz ile verimli etkileşimler kurabilmek için bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top