2022 Instagram Etkileşim Raporu Yayınlandı!

HubSpot ve Mention işbirliğiyle incelenen 110 milyon gönderi ve 1 milyonun üzerinde kullanıcı verisi ile hazırlanan “2022 Instagram Etkileşim Raporu” yayınladı. Kuşkusuz ki günümüzde sosyal medyada artık en önemli unsur etkileşim. Geçmişte takipçi ve beğeni sayıları öne çıkarken bugün etkileşimi artırmak tüm dijital pazarlamacılar için en önemli başlık haline geldi diyebiliriz. Raporu inceleyerek, içerik üreten markaların hesaplarında uygulayabilecekleri dataları ve bilgileri sizler için derledik.

Hangi İçerik Formatını tercih etmeliyim?

Video içerikler ortalama 24.5 yorum ve 1097.9 beğeni ile ilk sıraya alıyor. Ancak carousel yeni kaydırmalı gönderi formatı da etkileşim olarak ortalama 23.2 yorum ve 933.7 beğeni ile video içerikten hiçde uzak değil! Her iki format içerik planınızda kullanılabilir.

Story paylaşırken neye dikkat etmeliyim?

Günlük 500 milyondan fazla izlenme sayısına sahip Story bölümü için hazırladığınız içeriklerde etkileşim oranınızı artırmak için dikkat etmeniz gereken 3 temel şey var.

1- Kısıtlı bir sürede kullacıları bir aksiyona yönlendirmek istediğiniz için yönlendirme mesajınızın açık ve net olduğundan emin olun.

2- Kullacıların hikayelerinizden aksiyon almaya başlaması için ‘süreki fırsat’ vurgusuna önem verin. İstediğiniz aksiyona gitmese bile merak duygusunu artıracağından, etkileşim oranınıza doğrudan yansıyacaktır.

3- Yatay video kesileri yerine her zaman dikey formatları tercih edin.

Açıklama uzunluğu ne kadar olmalı?

Gözle görülür bir etkileşim oranı artışı için hazırladığınız gönderinin altına yazdığınız açılama (caption) bölümünün karakter sayısı da oldukça önemli. Araştırmaya göre açıklama bölünde 2000 karakterin üzerinde metin ekleyen hesaplar en yüksek etkileşim oranını alıyor. Farklı karakter sayılarında yüzdesel olarak etkileşim oranı değişimini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Açıklamlarda emoji kullanmalı mıyım?

Açıklama bölünüz yalnızca metinden oluşmak zorunda değil. Dünya genelinde gönderinizin altında açıklama bölümüne en az 1 emoji eklemek, etkileşim oranlarınızı doğrudan artırıyor. Farklı emoji sayılarına göre etkileşim oranınızın nasıl değişeceğini aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Hangi saatte paylaşım yapmalıyım?

Cevap her hesap için değişiklik gösterse de global ölçekte elde edilen veriler gösteriyor ki akşam 18.00-21.00 arasında paylaşım yapan hesaplar, en yüksek etkileşim oranına sahip oluyor. Siz de kendi hesabınız için en uygun zaman dilimlerini İstatistikler > Toplam Takipçiler bölümünün en altında görebilirsiniz.

Hangi gün paylaşım yapmak daha iyi?

Global verilere göre %6.47 ile paylaşım yapmak en iyi Pazar. Bunun hemen arkasından %6.05 Cumartesi günü ile %5.95 ile Pazartesi günü geliyor. Salı ile Cuma günü arasında ise ortalama etkileşim oranı %5.6 civarında seyrediyor.

Bu rapor, Instagram kültürünün bir parçası olmak isteyen işletmeler için faydalı bir kaynak oluşturmaktadır. Strateji oluşturmanıza ve önümüzdeki aylarda hedef kitlenize hitap eden içerikler oluşturmanıza yardımcı olabilecek bu trendleri planlarınıza eklemeyi unutmayın. 110 milyon gönderi ve 1 milyonun üzerinde kullanıcı verisi incelenerek HubSpot ve mention işbirliğiyle oluşturulan rapordan çıkan bu istatistikler hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top