Yeni nesil AVM: Instagram

Eğlence odaklı olarak hayatımıza giren sosyal medya, artık ortaya çıkış amacından farklı bir yönde ilerliyor. Tanımından yola çıkarsak; kullanıcıların kendi ürettikleri içerikleri yayınladığı ve paylaştığı online bir ağ olan sosyal medya; günümüzde markaların da aktif olarak yer aldığı bir mecra haline geldi. Markaların var olmasının en önemli şartlarından görünürlük ve bilinirlik için biçilmiş kaftan olan sosyal ağlar, aynı zamanda markalar için yeni bir pazarlama aracına dönüşüyor. Sosyal medya ağları arasında yer alan Instagram da bu dijital pazarlama araçlarının en popüleri…

Herkesin altın bileziği: Instagram reklamları

Çağımızın en etkili pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştiği platformlardan biri olan Instagram; bir ürünün ya da hizmetin tanıtılması, reklamının yapılması ve bilinirliğinin artırılması ve satışa dönmesinde büyük rol oynuyor. İster uluslararası bir işletme, ister mahallede küçük bir tatlıcı; Instagram her ölçekte marka için kaçınılmaz bir fırsat sunuyor. Markalar, Instagram reklamları aracılığı ile marka bilinirliliğini arttırırken; satış odaklı pazarlama stratejileri ile kullanıcılarının hesaba olan ilgisini satışa da döndürebilir. Hal böyleyken toplum için ‘gün içindeki zaman öldürücü’ olan Instagram; markalar içinse ayrı bir değer taşıyor.

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin pabucunu dama atan Instagram reklamlarının pazarlamadaki en vurucu noktalarından biri: Düşük bütçe ve doğru hedef kitle. Markanızın hedef kitlesi doğrultusunda planlayacağınız reklamlar, geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla oldukça düşük maliyetli kalıyor. Hedef kitlesini doğru tanıyan bir marka; kullanıcılarının beklentileri doğrultusunda düzenlediği stratejilerle daha iyi sonuçlar alabiliyor. Bu artılarının yanı sıra marka ve kullanıcısı arasındaki çift taraflı etkileşim de pastanın kreması oluyor.

Dijitalleşme ile değişen satın alma alışkanlıklarımız doğrultusunda her marka bu değişime ayak uydurmalı. Çağa yetişebilen markalar kısa vadede kazanırken; uzun vadede varlığını da koruyor.

Yiğidin hakkını rakamlar veriyor

Bu bahsettiklerimizi rakamlarla açıklayacak olursak, işin ciddiyetini ortaya koymuş oluruz. GfK araştırma şirketinin “Online Alışveriş Alışkanlıkları Araştırması” verilerine göre, araştırmaya katılanların yüzde 97’si internet kullandığını, her 10 kişiden 7’si de online alışveriş yaptığını belirtiyor. Verilere göre;

  • Her 5 kişiden 1’inin, Instagram üzerinden ürün tanıtımı yaparak para kazanan influencerlar veya ünlü kişilerin yönlendirdiği linklerden alışveriş yaptığı belirlendi.
  • Online alışveriş yapan kullanıcıların %58‘i Instagram üzerinden alışveriş yapıyor.
  • Online alışveriş yapan kullanıcıların %20‘si Instagram influencer’larının tanıtım yaptığı ürünleri satın alıyor.
  • Türkiye’de kadınların %74‘ü online alışverişi tercih ediyor.
  • Türkiye’de erkeklerin %67‘si online alışverişi tercih ediyor.
  • Türkiye’de 15-44 yaş grubu 45 yaş üstüne oranla online alışverişi tercih ediyor.
  • Online alışveriş yapanların %40‘ı e-ticaret sitelerini tercih etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top