Görüntülü Konuşmanın Geleceği: Google Project Starline

Geçtiğimiz bir yılda ailelerimizden ve arkadaşlarımızdan ayrı düştük. Yeni yılı, bayramları, doğum günlerini, daha nice şeyi dijital bir şekilde kutlamaya çalıştık. Bunun için de Zoom, Teams, Skype, Google Hangouts, WhatsApp vb. pek çok uygulamayı kullanmaya başladık.

Hem iş hayatımızın hem de özel hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen görüntülü konuşmanın geleceği ise Google’ın yeni teknolojisinde saklı.

Project Starline’ı duyururken “Orada birlikteymişsiniz gibi hissedin” diyen Google bu teknolojiyi henüz kendi online sistemlerine entegre etmedi. Işıklar, kameralar ve oturulacak banklarıyla birlikte bir çeşit kabinden oluşan bu teknoloji şimdilik Google’ın birkaç ofisinde mevcut ve iş ortaklarıyla birlikte test edilmeyi bekliyor.

Google Başkan Yardımcısı Clay Bavor, projeyi tanımlarken “sihirli ayna” benzetmesini kullanmış ve de bu teknoloji ile göz teması kurularak iletişimin çok daha anlaşılır bir seviyeye çıkacağından bahsetmişti.

Özellikle sağlık hizmetleri ve medya sektöründe test etmeyi planladıklarından bahsettikleri Project Starline temelde bir video görüşme biçimi gibi görünse de özellikle mesafeli ilişkiler için oldukça etkileyici sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Düşünün ki sevdiklerinizle yaptığınız tüm görüşmeler fiziksele en yakın şekilde gerçekleşecek.

Sistemde pek çok kamera, bir düzineden fazla derinlik sensörü ve insanları 3 boyutlu görebilmek için 65 inçlik ışık ekranı bulunuyor. Dolayısıyla bu şekilde bir donanımı bilgisayarlarımızda kullanabilecek olmamız için uzunca bir süre daha var gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top