Instagram’ın 2023 Algoritma Güncellemelerine Bir Bakalım

Pazarlama yöneticileri olarak hem Meta hem de diğer sosyal ağlarda hiç durmayan algoritma değişikliklerine karşı yapabileceğiniz tek şey takip etmek, bu değişikliklerin neden yapıldığını anlamak ve medya stratejinizi bu değişikliklere göre güncellemek. O zaman, bu yazıda 2023 Instagram algoritma değişikliklerine bi’ bakalım.

2023 yılı Hootsuite raporuna göre Instagram da zaman geçirme oranında Dünya lideriyiz. Bu yazıyı okuyan bir çok insanın “seçtiği” sosyal ağın Instagram olduğunu tahmin ediyorum. Twitter gibi “kavgacı”, Facebook gibi “eski”, Tiktok gibi “tuhaf” olmayan Instagram, daha “genç” ve daha “seviyeli” bir iletişim aracı olarak algılanıyor. Bu “genel kanı” herkese uymasa da, kullanıcı davranışlarını etkiliyor, ama aynı zamanda instagramında kendi algoritma değişikliklerinin temel nedeni de bu “genel kanı”.

2023’de instagram algoritmada neler değişti dersek ise,

  • Aktif topluluk yönetimi hala çok çok önemli! Yani gelen her DM’ye hızlıca cevap vermek, yorumlarla iletişiminizi devam ettirmek, yani dijital üretici ile takipçisi arasındaki sıkı ilişkiye algoritma çok değer veriyor. Buradaki performansınız başka bir şeyi daha etkiliyor. Çünkü 2023 yılı itibariyle Instagram takip etmediğiniz ama ilgilendiğinizi düşüneceği içerikleri size daha çok gösteriyor.
  • İçerik tüketicisini merkezine alan Instagram, “onun” neyi sevdiğini anlamaya daha çok değer veriyor. Bunun için ilgili içerikleri sizin için işaretliyor. Bu şu demek, hangi “tür” içeriğe ilgi gösteriyorsunuz, bu içerikleri daha da çok görmeniz sağlanacak. İçerikleriniz hedef kitle ile “ilgi düzeyi” artık daha da önemli.
  • Instagram karakter krizini bir miktar aşarak, “video”yu önceleyeceğini uzun zamandır söylüyor, ama geçen günlerde Adam Mosseri, tam tersi bir adım atarak fotoğrafın da eşit düzeyde yer alacağını söyledi. Burada hala carousel içeriklerin en çok etkileşim alan içerik olduğunu unutmamak gerekiyor.
  • Tabi ki yaratıcılık! Bu sosyal ağların tümünün en büyük talebi… Bu nedenle repost, reshare yerine orjinal içerik çok çok daha önemli olacak 2023’de. Yurtdışı içeriklerini yeniden çekerek ilerlemeye çalışan influencer adaylarına da şimdiden duyurmuş olalım.

2023 yılının ortasına geldiğimizde bu algoritma eğilimlerinin etkilerini de hızlıca görmeye başladık. Yeni algoritma güncelemelerinde görüşmek üzere

Not: Algoritma ile ilgili olarak bu yazıya da ayrıca göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top