Gmail’de Yapay Zeka Dönemi!

Google’ın şirketi Alphabet, Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen Gmail uygulamasına yapay zeka güncellemesinin geleceğini duyurdu.

Bu güncellemeyle kullanıcılar, telefonlarına gelen e-posta ve ekleri daha hızlı ve daha kolay bir biçimde bulmak için yapay zekayı kullanabilecek.

Google geçtiğimiz ay gerçekleşen konferansta “yazmama yardım et” özelliğini tanıtmıştı. Şimdi ise yapay zeka ile arama sonuçlarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Google tarafından “En İyi Sonuçlar” adı verilen yeni özellik, Gmail uygulamasında eski e-postalar ve ekler için yapılan aramaların doğruluğunu artırmayı hedefliyor. Google, makine öğrenimi algoritmalarını arama filtresiyle birleştirerek kullanıcılara daha kesin arama sonuçları sunacak.

Gelen açıklamaya göre, Gmail’e makine öğrenimi desteği ekleniyor. Yeni özellik, arama terimini, son e-postaları ve diğer ilgili faktörleri kullanarak daha doğru arama sonuçları sunmayı amaçlıyor. Bu sayede kullanıcılar, eski e-postalar arasında kaybolmadan istediklerini bulabilecekler. 

Önümüzdeki 15 gün içinde kullanıcılar gelen kutularında arama yaptıklarında “Tüm sonuçlar” bölümünün üzerinde yer alan “En iyi sonuçlar” bölümünü görmeye başlayacaklar. “En iyi sonuçlar” bölümü, Google’ın bir kullanıcının aradığını bulmak amacıyla kullandığı anahtar kelimeler ile ilgili faktörleri analiz eden bir algoritma tarafından desteklenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top