YouTube Video Yavaşlatma İddialarına Yanıt Verdi!

Kullanıcılarına hem ücretli hem de ücretsiz iki farklı kullanım modeli sunmakta olan YouTube son günlerde gelen haberlerle gündeme gelerek, reklam engelleyici kullanan kullanıcıların videolarını yavaşlatma iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

YOUTUBE HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETTİ!

YouTube, neredeyse her konuda geniş bir video içeriği arşivine sahip olmasıyla dikkat çeken bir platformdur. Son yıllarda büyük bir başarı elde eden YouTube, kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı kullanım seçeneği sunmaktadır. Ancak çoğu platformda olduğu gibi ücretsiz kullanımda reklamların yer aldığı biliniyor. Son zamanlarda reklamların artırıldığı, videoların ise yavaşlatıldığı iddiaları sık sık gündeme gelmekteydi.

YouTube, özellikle reklam sürelerinin ve sayılarının artmasıyla birlikte kullanıcıları rahatsız eden bir konu haline geldi. Kullanıcılar, reklam engelleyici kullandıklarında YouTube videolarının yavaşlatıldığı iddiasında bulundular. Ancak YouTube’dan gelen açıklamaya göre, bu durum platformun bir politikası değil ve reklam engelleyici kullananların videolarını kasıtlı olarak yavaşlatmadığı belirtildi.

Öte yandan, yapılan testlerde reklam engelleyici yazılımın açık olduğunda videoların gerçekten yavaşladığı tespit edildi. Ayrıca, önizleme özelliklerinin düzgün çalışmadığı ve tam ekran moduna geçişin sorunlu olduğu belirtildi. Bu durumlar, YouTube kullanıcılarının ya Premium hizmeti alması ya da reklamlara izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. İlerleyen günlerde bu konu hakkında daha çok haber görür müyüz bilinmez ama YouTube öğrenci olan kullanıcılara indirimli olarak platformu kullanma şansı tanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top