Kısa Zamanda Hayatımıza Giren Threads Beklentiyi Karşıladı mı ?

Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’da kullanıcılara günlük Tweet görüntüleme sınırı gelmesinin ardından, Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta şirketi krizi fırsata çevirmek için bir adım atmıştı. Instagram’ı satın aldığından beri diğer rakip uygulamalara benzer içerikleri entegre eden Mark’ın bir sonraki hamlesi Twitter’a rakip olabileceğini düşündüğü Threads’ı yaratmak oldu.

Dünya çapında fazlasıyla ilgi göre platform, 24 saat içinde 70 milyon kullanıcı sayısını aştı. Büyük merak uyandıran Threads, 100 milyon kullanıcı sayısına kavuşmayı başardı. Ancak platformun şöhreti beklenenden oldukça kısa sürdü. Paylaşılan veriler, Threads’in kullanıcı sayısında ve etkileşiminde hızlı bir düşüş olduğunu gösterdi. Bu düşüş özellikle Threads günlük aktif kullanıcı sayısında meydana geldi.

İddialara göre Threads’in hızla başlamasının iki nedeni var. Bunlardan ilki Instagram ile entegre olması ve bu sayede hesap oluşturmayı kolaylaştırıyor olması. İkinci neden ise Elon Musk’ın Twitter’ı satın salmasından bu yana kullanıcıların platformla ilgili yaşadıkları hayal kırıklıkları. Bu durumu avantaj olarak görüp harekete geçilse de sonuç pek de hayal edilen gibi olmadı.

 İlk günler Instagram’ın gücünden yararlanarak milyonlarca kullanıcıyı platforma kazandırsa da Twitter ile kıyaslandığında önemli bir değişim getirmiyor ve kullanıcıların burada hesap açıp zamanlarını harcamalarını gerektirecek bir motivasyon da yok.

Sensor Tower’a göre Threads’in günlük aktif kullanıcı sayısı 7 Temmuz’da 44 milyon iken şu anda 13 milyon civarında ve uygulamada geçirilen günlük ortalama süre de dört dakika. Sensor Tower’a göre Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı 200 milyon civarında ve platformda geçirilen ortalama süre 30 dakika. Bu rakamlar da Threads’in Twitter’ın açık ara gerisinde kaldığını net bir şekilde gösteriyor.

Son dönemlerde Twitter’da yaşanan ciddi değişiklikleri, adının bile değiştirip “X” olması, uygulamaya sadakat oluşmasında etkili “tweet atmak” tabirinin artık olmayışı büyük hayal kırıklığı yarattı.

Threads tarafında ise, ilgi kaybını telafi etmek ve kullanıcıları tekrar çekmek amacıyla, Threads Twitter’ın Trending Topics özelliğini benzer bir şekilde uygulamayı planlıyor.

Threads başlangıçta Instagram ile entegre olarak çalışıyordu ve kullanıcılara hesaplarını silme opsiyonu tanımıyordu. Ancak yeni bir güncelleme ile kullanıcılar artık Instagram hesaplarını etkilemeden Threads’ten ayrılabilecek. Threads ekibi, kullanıcı deneyimini artırmak ve platforma daha fazla kullanıcı çekmek için uygulamanın web sürümü üzerinde de çalışıyor. Bu yenilikler, uzun vadede bu rekabeti nasıl etkileyecek hep birlikte izleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top