WhatsApp’ta anonim mesaj devri!

WhatsApp, yeniliklerine gizlilik odaklı güncellemelerle devam ediyor. Whatsapp, topluluklar için basit ama önemli bir özellik üzerinde çalışıyor. Android ve iOS için WhatsApp Beta’da test edilen özellik, anonim mesaj göndermeyi mümkün kılacak.

WhatsApp topluluklarına anonim mesaj özelliği geliyor

WhatsApp’ın topluluk üyeleri için telefon numaralarını diğer üyelerden gizlemelerine olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliğini test ettiği ortaya çıktı. “Telefon numarası gizliliği” şeklinde kullanıma açılan bu araç, Android ve iOS kullanıcılarına kuruldu.

Yeni özellik ile WhatsApp, topluluklarındaki gizlilik endişelerini gidermeyi amaçlıyor. Şu anda bir topluluğa katıldığınızda, numaranız diğer üyeler tarafından görülebiliyor. Ayrıca mesaj göndermeniz durumunda da numaranız ifşa oluyor.

Telefon numarası gizliliği” sayesinde ise kalabalık topluluklarda anonim kalmak mümkün olacak. Beta için erişime açılan bu özellik, her toplulukta ayrı ayrı etkinleştirilebilecek. Ancak numaranızı gizleseniz bile topluluk yöneticileri ve sizi kaydeden kişiler tarafından görülebileceğini belirtelim.

Telefon numarasını kapatma özelliğinin tüm WhatsApp kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Ancak beta test kullanıcılarına sunulmuş olması, yakın gelecekte kullanıma açılabileceğini de gösteriyor.

Telefon numarası gizliliği, WhatsApp’ın kullanıma sunduğu gizlilik yeniliklerinden yalnızca biri. Şirket geçtiğimiz aylarda tüm mesajlar için uçtan uca şifreleme, son görülme durumunuzu gizleme ve mesajları herkes için silme gibi araçları kullanıma sundu. Gizlilik konusunda WhatsApp, kullanıcıların dijital çağda güvenlik hislerini kuvvetlendirilecek güncellemelere devam ediyor.

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top