Müzikleriyle Devrim Yapan Türkiyeli Reklamlar

Geçtiğimiz haftalarda dönemlerine damga vuran, zamansız global reklamları incelemiştik. Bu hafta bir dönem hepimizin ağzına takılmış, reklamcıların ‘devrim yapan’ olarak nitelediği 6 reklamı sizler için listeledik.

Listemize geçmeden önce sizlere “Devrim Yapan” reklam söylemini açıklamak isteriz: Bir markanın adını duyurmak, halkın arasına karışmasını sağlamak için reklam kampanyaları her zaman hayati bir görev üstlenir. Zaman içerisinde popüler kültürün eğilimlerine göre mecra değişse de amaç, kişilerin bağ kurmasını sağlayacak olan doğru seslenme şeklini bulmaktır. İnsanların en hızlı bağ kurduğu ve uzun yıllar unutulmaz olmanın kapılarını aralayan yöntemlerin başında reklamda müziği kullanmak geliyor. Bu hafta sizler için unutulmaz reklam müziklerini derledik. Sizlere biraz nostaljik zamanlar yaşatırken, markaların günümüzde nasıl da başarıyla yollarına devam ettiklerine dikkat çekmek istiyoruz.

.

Eti – Bisküvi Denince Akla Onun Adı Gelir

Biri “Bir şey soracağım” dediği zaman hangimiz demedik ki “Haydi sor sor!” diye. Türk reklam tarihinin en iyi reklamlarından biri olduğu tartışmasız bir gerçek.

Orkid – Çocuk da Yaparım Kariyer de:

Erkeklere bile “Çocuk da yaparım kariyer de” dedirten reklam, o kadar büyük etkiler yarattı ki bana kalırsa sadece markayı öne çıkarmakla kalmayıp, kadınların toplumdaki haklarını ne kadar kolay cümlelerle savunabilecekleri göstermişti.

Domestos – Kötüyüm Ben Kötüyüm

Klasik reklam mantığının dışında olan bu reklamda Domestos, izleyicinin mikropla bağ kurması için müziği kullanmıştı. Bir mikropla bağ kurmamızı sağlayarak başarılı olduğu için Domestos’u buradan bir kez daha tebrik etmek istiyoruz. 🙂

Ülker- Kek Değil Kekstra:

Hepsini anlıyorum ama bu kadar çok metin olan bir reklamı bir nesle nasıl ezberlettiler tam olarak anlamıyorum. O kadar basit ve çekici ezgileri olan bir tonlamayla vermişler ki mesajı, bugün biraz mırıldansanız sizinle birkaç kişi daha söylemeye başlar. İsterseniz deneyin.

Dalin – Saçlarım İpek gibi Kokum Bebek gibi

Peki bu reklamda hedef kitle kimdi sizce? Normal şartlarda annelerin alacağı bir ürün için çocukların hedeflendiği bir reklam çekmeyi markalar istemezdi bence. Ama bırakın anneleri bu reklam müziğini de herkes söyledi.

Fırat Plastik – Tut Şunun Ucunu Döşeyelim Abi:

Boru döşeme işini halka indirebilmenin yolunu bulmuşlar hatta günümüze kadar unutulmaz olmasını sağlamışlar. Hedef kitlelerine hitap ederken o kadar büyük bir iş başarmışlar ki, halktan bazı kişilerin bu işi yapmayı istemesine sebep olmuş olabileceklerini düşünüyoruz.

*Bonus: Turkcell- Bir Adam Varmış Canı Sıkılan:

Peki telefonlarımızla internete ilk bağlanmaya başladığımız zamanları hatırlıyor musunuz? Bunu hatırlamıyorsanız bile bu reklamı hatırladığınıza eminiz.

Şüphesiz tüm bu reklamların, müzik ile harmanlandığında devleşmesindeki en büyük sebep iyi strateji. Sağlam zemini olmayan bir işi, en iyi müzik bile toparlayamaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top