Instagram’da Neler Oluyor?

Sürekli değişip gelişen sosyal tüketim dünyasında, başı çeken platform olan Instagramın hızına yetişmek ne mümkün.  Algoritmada, ara yüzde ve profillerde en son yüklenen değişikliklere gelin birlikte bakalım.

Hayatımıza fotoğraf yükleme platformu olarak giren Instagram, popülerliği artan video platformu Tiktok’un gerisinde kalmamak için; video içeriklerin daha da öne çıkarılacağını, destekleneceğini duyurmuştu. Tiktok benzeri olarak oluşturulan reels videoları 15 saniye olarak hayatımıza girmişti. Daha sonra video süreleri 30 saniye, 60 saniye olarak artarken, en son 90 saniyelik videolar da test aşamasından geçerek hesaplarda aktif hale getirildi. Reels kısmında yapılan yenilikler bu kadarla kalmadı. Gönderilere gelen ürün etiketleme özelliği artık reels videolar için de geliyor. Instagram ürün etiketleme özelliğini iyice geliştirerek, hem içerik üreticilerinin hem de markaların kazanmasını sağlamayı hedefliyor. Sınırlı sayıda hesapta test aşamasında olan bu özellik; Instagram bir e-ticaret platformu mu olacak sorularının hedefi haline geliyor. Eğer hesaplarınızı büyütmeyi, takipçi sayınızı artırmayı istiyorsanız; bol bol video içeriği yükleyerek Instagram algoritmasıyla aranızı iyi tutabilirsiniz. Eklenecek ürün etiketleme özelliği ile de markalarla iş birliklerinin tadını çıkarırsınız.

Gelen yeniliklerden biri de yeni profil tasarımı. Instagram birçok hesapta tam ekran, dikey video olarak tüm akış tasarımını güncellemişti. Şimdi de profillerin tasarımını değiştirmek için kolları sıvadı. Edit Grid olarak adlandırılan gönderi sırasını düzenleme özelliği test edilmeye başlandı. Artık profillerinizde aşağı açılır bir ok işareti bulunacak ve gönderilerinizin sıralamasının değiştirilmesini sağlayacak. Grid özelliği size paylaştığınız gönderilerinizin profilinizdeki sıralamayı sizin seçtiğiniz sırayla görebilecekler. Yani profilinizde beğendiğiniz gönderilerinizi öne çıkarabileceksiniz. Diğer seçenekler de Reels, video ve etiketler olarak görünecek. Kullanıcılar bu seçimlerle profilinizdeki içerikle seçerek görebilecekler.

Bitti mi bitmedi! Instagramda yenilikler, Instagram bitti demeden bitmez. Hatta siz bu yazıyı okurken birkaç yenilik daha ekleniyor olabilir. Beklenen özelliklerden bir diğeri de Repost özelliği. Daha önce bir gönderiyi repost edebilmek için ekstra bir uygulama daha kullanmak gerekirdi. Artık bu yeni özellik sayesinde bir uygulamaya daha gerek kalmayacak. Instagram, en kısa zamanda bu özelliği aktif etmek için hazırlıklara başladı. Bu özelliği kullanabilmek için gönderilerin altına Repost butonu eklenecek. Herhangi bir gönderiyi repost ettiğinizde yani profilinizde paylaştığınızda, bu gönderiler de profilinizde ayrı bir sekmede yer alacak. Gönderi etkileşimini artırması beklenen bu özellik, geliştirilme aşamasında kısa zamanda aktif edilmesi bekleniyor.

İçerik tüketiminin ve üretimin sürekli artması bizlere ve Instagram’a ne gibi yenilikler getirecek, ara yüz ve algoritma daha ne kadar değişecek merakla bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top