60 yılda bir gelen mucize: “Su Kaplan Yılı”

Son günlerde hepimizin Instagram’da gördüğü kaplan çıkartmasının sırrını hiç merak ettiniz mi? Haydi gelin bu hafta bu kaplanın sırrını çözelim ve astrolojinin sosyal medyaya olan etkilerini konuşalım.

Ay takviminde 12 çeşit hayvan vardır ve her Çin Yeni Yılı’nda bu hayvanlar kendilerine isim verir. Bu hayvanların, o yıl doğanların karakterini ve yaşam boyu ihtişamını belirlediğine inanılmaktadır. Bu yıl Kaplan Yılı ve yaptığım araştırmalar sonucunda fark ettim ki ben de Kaplan Yılı’nın mensuplarındanım. Eğer 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938, 1926, 1914 yıllarında doğduysanız evet siz de bu yılın insanısınız.

Peki nedir bu yılın özelliği? Kaplan Yılı’nın büyük değişimler yaratacağı, yaşam üzerinde derin izler bırakacağı ve insanlar tarafından hatırlanacağı düşünülmektedir. Su Kaplan Yılı ise 60 yılda sadece bir defa görülmektedir. Yang su, üstte duran gök hanesidir. Kaplan ise altta duran yer hanesidir. Kaplan, Çin Zodyak’ının 3.cü burcu ve ağaç elementidir. Beş Element döngüsünde, su ağaca hayat verir. Dolayısıyla bu iki element birbirleri ile uyum içinde olduklarından nispeten daha uyumlu bir sene yaşayacağımızı düşünebiliriz.

Astrolojinin tarihi her ne kadar yüzyıllar öncesine dayansa da sosyal medya kullanımı ile doğru orantılı olarak hepimiz için daha da önemli bir hal almıştır. O kadar ki çoğu astrolog artık sosyal medya üzerinden yaptıkları işleri icra etmektedirler. Durum böyleyken arkalarından da büyük kitleler sürüklemekteler. Asılsız astrolojik haberler ile depremler, felaketler olacağına inananlar ya da burçlara göre sosyal medya kullananlar ve daha nicesi var. Gökyüzü hareketleri ile evrenin üzerindeki enerjinin her ne kadar uyum içinde işlediği üzerine tezler yazılmış olsa da fazla fanatikliği doğru bulmuyoruz.

Bitmeyen retroların daha da önem kazandığı günümüzde belki de bazı günler sadece kötü hissettiğimizi kabullenmeliyiz. İyi ya da kötü ruh haline bir kalıp bulmak, sosyal medyada aktif olmayışımıza bir bahane üretmek için Merkür Retrosu’nun ardına saklanmak zorunda değiliz. Şimdi gelin Instagram’ın popüler kaplan çıkarmasına bir de bu gözle bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top