Tarihe Geçen 1 Nisan Şakaları

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok insan 1 Nisan Şaka Günü’nü kutlamaya devam ediyor. Özellikle birçok gencin okul dönemlerinden mutlaka hatırlayacağı bir 1 Nisan anısı vardır. Bazen yüzde tebessüm oluşturan, bazense kızdıran bu muziplikler 1 Nisan Şaka Günü adı altında her yıl kutlanıyor.
Bu kutlamalar ve çeşitli şakalar devam ediyor; ancak aralarından bazıları gerçekten akla kazınıp ölümsüz oluyor. İşte onlardan birkaçını senin için toparladık. O halde gülümsemeni umduğumuz o satırlara başlayalım!

Evde Spagetti Yetiştirmek
İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin 1957’deki ‘Panorama’ adlı programında, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkması sayesinde, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği bildirildi. Bunun üzerine binlerce İngiliz telefona sarılarak, evlerinde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu.

pasta_tree_by_reitanna_seishin-d6tc0y3

 

 

Naylon Çorabın Faydaları
1962’de İsveç’nin siyah-beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisan’da çıkan bir teknisyen, yeni ve çok basit bir teknoloji sayesinde izleyicilere renkli televizyon izleyebilecekleri müjdesi verdi. Bu yöntem ekranın önüne bir naylon kadın çorabı germekti ve yüz binlerce kişi bu öneriyi gerçekten denedi!

tv501

Uçuyoruz!
1976’da da İngiliz gök bilimci Patrick Moore, 1 Nisan 09.47’de Pluton Jüpiter’in arkasında geçerken sıra dışı bir olay meydana geleceğini, gezegenlerin bu dizilişinin dünyanın çekim gücünü azaltacağını ve tam bu esnada eğer sıçranırsa havada uçulabileceğini! Moore’un bu açıklaması binlerce kişi tarafından uygulanmıştı.

Hayatı Pi’ye Alın!

1998’de New Mexicans for Science and Reason dergisi, Alabama Eyalet Meclisi’nin Pi sayısının 314159 olan değerini yuvarladı. Pi sayısını 3.0 olarak değiştirmeyi kabul ettiğini yazdı. Haber kısa sürede internette yayıldı. Alabama Eyalet Meclisi’nin protesto dolu mektuplar alınması üzerine bunun bir şaka olduğu açıklanmak zorunda kalındı.

untitled


Soygun var!

1 Nisan 2010 yılında Kosova’nın Klina kentinde bir banka şubesinde “soygun var! “ diye bağıran bir adam 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
teror_operasyonunda_7_tutuklama_1452701690_459

Hamilelik Süresi 5 Aya inecek!

Anadolu ajansının 2009 şaka günü 1 Nisan’da yayınladığı iki haber olay oluştu. Hamilelik süresini 5 aya indirecek mucizevi buluş başlıklı haberde İsviçreli bilim adamlarının anne karnında bebeğin gelişimini hızlandırmayı başardığı çalışmaları tamamladığından bahsedilmişti. Birçok internet sitesi ve haber kanalında kullanılan haber, dünyada ve Türkiye’de Twitter’da TT olmuştu.
78455hamileligin-ilk-doneminde-snaci

 

Dünyaya Benzeyen Gezegen Bulundu!

AA’nın diğer haberi de 2009’un 1 Nisan günü yayına verilen ”İlk kez Dünya’ya çok benzeyen gezegen keşfedildi” başlıklı haberiydi. Haberde, dünyadan 2 milyon ışık yılı uzaklıkta bize en yakın gökada olan Andromeda’da bilim adamlarını çok heyecanlandıran keşifte bulunulduğu bilgisi yer alıyordu. Habere göre keşif, Hubble ve Chandra teleskoplarıyla Hawaii’de 4 bin 200 metrelik rakımda kurulu Mauna Kea Keck ikiz teleskopları marifetiyle yapılmış, bulunan gezegende dünyanın jeolojik zaman dilimlerinden Devon’a çok benzeyen bilgisayar bulguları saptanmıştı.

dunya


Bisküvi Arasında Diş Macunu 

Bir lisede arkadaşına şaka yapmak için kremalı bisküvi kullanan öğrenciden bahsedelim şimdi. Arkadaşına aldığı kremalı bisküvi paketindeki kremaları çıkarıp yerine diş macunu sıkan öğrenci işi abartınca tüm arkadaşlarına ikram etmeyi akıl eder. Aradan 30 saniye geçtikten sonra arkadaşlarından dayak yememek için kaçmaya çalışır; ama gene de kurtulamaz.

oreo-biskuvi1

Uçan Penguenler

BBC, Antarktika’da uçan Adélie penguenlerinin keşfedildiğini duyurdu. Penguenler, dondurucu Antarktika kışından kaçmak için uçarak Güney Amerika’ya göç ediyordu. BBC, daha da ileri giderek penguenlerin videosunu yayınladı.

PENG

Solaklar İçin Hamburger

Burger King gazetelere Ülkedeki 32 milyon solak için özel hamburger ürettiğini açıkladı. 32 milyon solak için özel menü hazırladık diye ilan veren Burger King, daha da ileri gidip bu hamburgerler solaklar rahatça yiyebilsin diye 180 derece bile demişti.  Ertesi gün de bunun 1 Nisan şakası olduğunu duyurdu. Ancak günlerce “solak hamburgeri” isteyenler, hatta “sağ elini kullananlar için neden üretmiyorsunuz?” diye soranlar oldu.

hamg

Google Kokuyla Arama

Dünyanın en büyük arama motorlarından Google, kokuyla arama yapan yeni nesil ürününü kullanıma sundu. Google tarafından anons edilen bu yeni üründe mobil telefon kullanıcıları aradıkları adresi kokusundan bulup ayrıca caddelerin kokularından bir arşiv de oluşturabileceklerdi.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top