Metaverse Arazisi Satın Almak

Teknoloji dünyası Metaverse ile çalkalanırken gündemimize coin ile yapılabilecek en yeni yatırım yolu olarak Metaverse evreninde sanal arazi satın alma konusu girdi.

Metaverse, kullanıcıların dijital varlıklar oluşturmalarını ya da çeşitli coinler aracılığıyla bu varlıkları alıp satabilmelerini sağlayan sanal bir dünya. Gerçek dünya gibi Metaverse de kara parçalarından oluşuyor. Bu kara parçaları blok zincirinde NFT’ler olarak temsil ediliyor ve onları elinde tutan kişiye de tam mülkiyet veriyor. Metaverse arazileri ise bu ekosistemdeki en kazançlı yatırım yolu. Satılan araziler kimliklerin (veya avatarların) buluşacağı yerler olarak hizmet edecek. En nihayetinde de meta veri deposuna daha fazla kullanıcı girdikçe, dijital gayrimenkulden yararlanma ihtiyacı da artacak. Aynı gerçek hayatta olduğu gibi.

Her Metaverse, sabit bir boyuta sahip sınırlı sayıda araziden oluşuyor. Örneğin, Decentraland Metaverse 90.601 (16m x 16m) parselden oluşuyor. Sandbox Metaverse ise 166.464 (96 x 96 adet) araziden oluşuyor. Kullanıcılar bu arazileri dijital varlıklarla (binalar, araçlar, oyunlar veya her türden 3B nesne ile) doldurarak inşa edebiliyor ve bu varlıkları kiralayarak da gelir elde edebiliyorlar.

Metaverse evreninde satın alınan arazilerin ileride bitcoin gibi büyük değer kazanacağı düşünülüyor.

Popüler Metaverse platformu OVR, Türkiye’den 20 bin parselden fazla arazinin satışının gerçekleştiğini belirtmişti. OVR; İstanbul’da başta boğaz hattı olmak üzere 11 bin parselden fazla arazinin satıldığını, hatta Kadıköy sahilde satın alınmamış bir alan kalmadığını duyurdu.

Peki Metaverse evreninde arazi satın almak için ne yapmalısınız?

Nasıl ki gerçek hayatta herhangi bir gayrimenkul alırken, değeri ölçütünde para ödüyorsak sanal evrende de aynı şey geçerli. Kripto para yatırımcıları Metaverse yatırımlarının nasıl yapılacağı konusuna az çok hakimdir. Kripto para yatırımına benzer adımlar Metaverse yatırımları için de geçerli. Bunun için de Metaverse arsası alacağınız platformda geçerli bir kripto para birimine ve bu kripto parayı içinde tutacak dijital bir cüzdana ihtiyacınız bulunuyor.

1. Dolayısıyla öncelikli olarak Metaverse arazisi satın alacağınız platforma karar vermeniz gerekiyor. 

Metaverse arsalarının satıldığı en popüler platformlar şu şekilde:

• Sandbox
• Axie Infinity
• Decentraland
• OVR
• MatrixWorld Land Sale
• nextearth. io
• Dvision Network
• myneighboralice
• Blocktopıa
• Genesis City
• Lunacia

Metaverse arsası satın alacağınız platforma karar verdikten sonra atılacak diğer adımlar ise şöyle:

2. Platformda alışveriş yapabilmek için dijital bir cüzdana sahip olmalısınız. Bunun için herhangi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz

3. Arazi almak istediğiniz şirket üzerinden Metaverse coin almalısınız. Örneğin; Sandbox’tan metaverse arazisi alacaksanız cüzdanınıza SAND yüklemelisiniz. Bu coinleri Binance gibi herhangi bir kripto para borsasından sıfırdan temin edebileceğiniz gibi elinizde ETH ya da DAI varsa da bunları SAND ile değiştirebilmeniz de mümkün.

4. Arsa araştırmasını iyi yapın. İyi getirisi olacak bir yeri seçin.

5. Ada ve parsel seçin

6. Metaverse coin ile araziyi alın

Arazi fiyatları ise satın alınan platforma, arsanın konumuna ve metrekaresine göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin; Sandbox platformundaki bir arsa parseli için en ucuz fiyat 14.099 dolara eşdeğer 3.7 Ether iken Decentraland’da ise 13.211 dolara eşdeğer 3.46 Ether olarak kayıtlara geçmektedir. Türkiye’de metaverse arsa fiyatları da yine satın alınan platforma, arsanın konumuna ve metrekaresine göre değişkenlik göstermekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top