Merhaba, yeniden!

Bi’ Fark Yarat olarak, bir dönüşümün eşiğinde olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sizlerle markalarımız, partnerlerimiz ve bileşenlerimizle birlikte 9 yıllık dijital iletişim ajansı serüvenimizden, marka iletişimi ajansına geçiş yaptığımız bu harika dönüşümü paylaşacağız.

Marka İletişiminin Son 5 Yılında Neler Oldu?

Son 5 yıl hem marka iletişiminde hem de dijital dünyada tam bir fırtına gibiydi. Kısaca özetleyelim:

Mobilin Zaferi:

Herkesin elinde bir telefon, her şey mobilde! Markalar artık mobil cihazları öncelikli hale getirdi. Web sitelerinden uygulamalara, reklam kampanyalarına kadar her şey mobil uyumlu olmak zorunda kaldı.

Sosyal Medyanın Yükselişi:

Instagram’da story atanlar, TikTok’ta dans edenler, YouTube’da vlog çekenler… Sosyal medya, markaların kalesi oldu. Artık herkes orada ve markalar da bu dünyada kendilerini göstermenin peşinde. Sosyal medya iletişimi olmadan marka iletişimi yürütmek neredeyse imkansız.

İçerik Kraldır, Kral da Çıplak!

Blog yazıları, videolar, infografikler… İçerik üretimi bir sanat haline geldi. Markalar, hikayelerini anlatmak ve takipçilerine değer katmak için içerik pazarlamasına daha çok önem vermeye başladı. Mesaj iletme, ürün ve hizmet duyurma amacı ile oluşturulan antik çağ içerikleri yerini marka kimliği inşasının temelini oluşturmayı amaçlayan topluluk ve marka arasındaki ağı kuvvetlendiren dijital hikaye anlatıcılığına dönüştü.

Veri ve Kişiselleştirme:

Kim, neyi, nasıl, nerede, ne zaman seviyor? Veri analitiği sağ olsun, artık markalar bu soruların hepsine yanıt bulabiliyor ve kampanyalarını buna göre şekillendiriyor. Kişiselleştirilmiş içerikler ve kampanyalar, kullanıcıları ve veriye tutkun dijital iletişimcileri mest ediyor.

E-Ticaretin Parlaması:

Pandemi ile birlikte herkes online alışverişe koştu ve markalar da dijital mağazalarına yatırım yaparak bu dalgada büyümeye odaklandı.

Markalar Dijital Dünyada Nasıl Temsil Ediliyor?

Bu kadar hızlı bir dönüşümde markalar da kendilerine yeni yollar buldu. İşte bu süreçte markaların dijital dünyada nasıl temsil edildiğine dair birkaç gözlem:

Samimiyet ve Şeffaflık:

Takipçiler, markaların samimi ve şeffaf olmasını istiyor. Dijitalleşme ile birlikle hayatımızda yerini hissettiren yatay iletişim markaların da karakterlerini büyük ölçüde etkiledi. Artık hiçbir şey ulaşılmaz değil! Bu sebeple, sosyal medya platformları ve bloglar, markaların iç dünyasını ve değerlerini en şeffaf, ulaşabilir ve etkileşime açık bir biçimde anlatmaları için mükemmel bir yer haline geldi.

Etkileşim ve Topluluklar:

Artık markalar, sadece ürün satmaktan fazlasını yapıyor. Etkileşimli içerikler ve topluluk oluşturma çalışmalarıyla takipçileriyle derin bağlar kuruyorlar. Topluluğu üzerinde imajını doğru biçimde oluşturan ve sürekli güncelleyen markalar bu fırtınadan sağ çıkabiliyor.

Influencer’ın Gücü:

Influencer’lar, markaların dijital dünyadaki yüzü oldu. Doğru influencer iş birlikleri, markaların hedef kitlelerine ulaşmasını ve daha etkili olmasını sağlıyor.

Görsel ve Video İçerikler:

Görsellik her şey! Markalar, kısa videolar ve etkileyici görsellerle sosyal medyada dikkat çekiyor ve etkileşim alıyor.

Müşteri Deneyimi ve Memnuniyet:

Marka iletişiminde artık kullanıcı deneyimi ve müşteri memnuniyeti her şeyden çok önemli. Kullanıcı dostu web siteleri ve hızlı yanıt veren müşteri hizmetleri, markaların olumlu bir imaj yaratmasını sağlıyor.

Bi’Fark Yarat’ın Yeni Macerası

Ve işte şimdi Bi’ Fark Yarat olarak, bu hızlı ve renkli dijital dünyada marka iletişim ajansı kimliğimizle değişimi öngörüyor ve değişime yön veriyoruz. 9 yıllık tecrübemizle, markaların toplulukları karşısında güçlü bir şekilde var olmasını sağlamak ve onların hikayelerini en etkileyici şekilde anlatmak için buradayız.

Bu yeni dönüşümle birlikte, markalarımıza sunduğumuz hizmetleri genişleterek, onların stratejilerini güçlendirmeyi ve büyümelerini desteklemeyi hedefliyoruz. Bi’ Fark Yarat olarak, markaların sınırları aşarak büyümelerine ve başarılı olmalarına katkı sağlamaktan heyecan duyuyoruz.

Veri ve analize dayanan stratejileri ile yaratıcılığı ön planda tutma alışkanlığımız değişmedi. Hala sosyal bilimleri çok seviyor, iletişime bir antropolog ve sosyolog hassasiyeti ile sürekli sorgulayarak bakıyoruz. Çünkü, bu bizim DNA’mızda var.

Marka iletişimin bi’ topluluk yaratma işi olduğu bilinci ile markalarımızın temsilleri için 360 derece hizmetler sunuyoruz. Pazarlama İletişimi & PR, Dijital Pazarlama ve Yazılım başlıklarında markalarımızın ihtiyaç duyacağı hizmetleri yaratıcı, entegre ve ölçümlenebilir çözümlerle sunuyoruz.

Bu bir ön kavuşmaydı, her hafta Çarşamba birbirinden ilgi çekici yazılar, gözlemler, serzenişler, veriler ve haberler ile dijital dünyanın nabzını tutmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top