Linkedin’de öne çıkmak için 5 öneri!

2022 yılında dünya çapında yüzde 11 büyüme gösteren ve dünyada 808 milyon’a ulaşan Linkedin, çalışma yaşamı için en önemli sosyal ağ özelliğini ülkemiz için de koruyor. Bu hafta linkedinde öne çıkmak için 5 öneri derledik.

  1. Orjinal içerik kralicedir. Link paylaşmak mı ok.

Herkesin çok içerik paylaştığı günümüzde her zaman orjinal içerik en değerlisi. Bu kesin. Ancak Linkedin’de diğer sosyal ağlara göre çok daha değerli. Algoritması diğer sosyal ağlara göre daha “klüp” mantığında çalışan Linkedin, hiç kuşkusuz sizden orjinal deneyimler, yorumlar ve bilgiler duymak istiyor. Bu nedenle link paylaşmak yerine, bir gözleminizi, deneyiminizi paylaşın. Sevdiğiniz markalara ve kişilere bakın, neler paylaşıyor, neler hoşunuza gidiyor değerlendirin. Okuyucularınız “yeni” yaklaşımlar gördüklerinde geri geleceklerdir.

2. Samimiyet, samimiyet, samimiyet!

Samimiyet sınırları kaybetmek değildir, bir deneyimi ve yaklaşımı içtenlikle aktarabilme, kendi otantik yaklaşımını ortaya koyabillme yeteneğidir. Bu aynı zamanda okuyucularınızın empati yapabilmesine, sizinle ilişki kurabilmesine ve sizin kendinizi daha rahat aktarmanıza olanak sağlar. Komik bir durum mu var, hemen yazabilirsiniz. Anlamadığınızı sorabilirsiniz. Bunlar insan olmanın bir parçası. O nedenle samimi bir yaklaşım – kendi samimi yaklaşımınızı- yaratmanız gerekiyor.

3. Linkedin datalarını okuyun

Linkedin platform olarak bir çok bilgi iletiyor, dolayısıyla ölçme- değerlendirme – geri bildirim akışı için bu dataları okumak önemli. Kaç kişi sizi gördü, kaçı etkileşime girdi, nasıl yorumlar aldınız? Muhakkak konuşmayı devam ettirin ancak aynı zamanda bu dataları da takip edin, böylece okuyucularınızın hangi konularda tepki verdiğini göreceksiniz. Baştan uyaralım, etkileşim oranlarınız düşük gelebilir, diğer sosyal ağlar gibi yüksek “like”ları hemen görmeyebilirsiniz, sürekliliği sağladığınızda dönüşüm fırsatlarını da görmeye başlayacaksınız.

4. Doğru zaman doğru etkileşimi bulun!

Sürekli içerik paylaşımı ve linkedin datalarını okumaya başladığınızda doğru zaman ve doğru etkileşim yollarını da anlamaya başlayacaksınız. Bu önemli bir ilişki, bu ilişkinin sürekli devam edeceğini aklımızda tutarak sizin için doğru etkileşim ve doğru zamanı bulmaya özen gösterin. Okuyucularınız en iyi sabah saatlerinde ve yazdığınız kısa öneri yazılarına mı en iyi etkileşimi veriyor. Bir süre böyle devam edin, ve gözlemlemeye de devam edin.

5. Dijital çalışma hayatınız için aktif olun

Linkedin’in diğer sosyal ağlara göre daha spesifik bir algoritması olduğudan bahsetmiştik, dolayısıyla Linkedin için kendinize günlük bir zaman ayırın. (10 dakika – 15 dakika) Rutininizde yer alsın ve gözlem yapmanın önemli olduğunu unutmayın. Ancak ayrıca bir şey daha var, kendi dijital çalışma hayatınızın bir parçası olduğunu unutmayın, başka bir şehirde yaşayan iş arkadaşınız, bir önceki iş yerinden yöneticiniz de orada, bu bağları devam ettirmek için de orada olun. Aktif olun, yorum ve likelarla bu dijital çalışma hayatına dahil olun. Tebrik edin ve kutlayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top