Google Ads’de Discovery ve Talep Yaratma Kampanyalarının Avantajları

Kullanıcıların alışveriş yapma ve markaları keşfetme biçimleri artık eskisi gibi değil. Pandemiyle birlikte satın alma alışkanlıklarında, markalarla etkileşimde bulunma biçimlerinde değişiklikler yaşandı. Kullanıcıların tüketim yolculuğunda haber, video ve sosyal gibi kişiselleştirilmiş feed’ler artık daha büyük bir rol oynuyor. Kullanıcıların %85’i bir markanın ürünün keşfettikten sonra 24 saat içinde fiyat karşılaştırma ve satın alma işlemi gerçekleştirdikleri gözlenmekte.

Google Ads’de performans hedeflerinize ulaşmak amacıyla, Google’ın feed’leri genelinde 3 milyara varan sayıda müşteriye ulaşılmaya yardımcı olması için Discovery ve Talep Yaratma kampanyaları oldukça etkili olacaktır.

Bu kampanya türü, markayı keşfedip, o markayla etkileşime geçmek isteyen müşterilere hem görsel açıdan son derece etkili hem de kişiselleştirilmiş reklamlar sunmaya olanak tanımaktadır.

Peki Discovery ve Talep Yaratma Kampanyalarının ne gibi avantaj sağlar:

  • Tek bir kampanya ile ve ideal müşteriye daha yüksek ölçekte ulaşmaya olanak tanır. YouTube Anasayfa, Gmail’deki tanıtımlar ve sosyal sekmelerinde ayda milyarlarca müşteriye ulaşmayı sağlar. Google mülklerinde en son trendlerden birçok videoya kadar her türlü içeriğe göz atan potansiyel müşterilere ulaşmayı sağlar.
  • İçeriği zengin ve daha alakalı reklamlar oluşturmayı sağlar ve bu sayede etkileşimi arttırmaya yardımcı olur. Markanın ürün veya hizmetiyle ilgilenen potansiyel müşterilere daha özgün ve daha alakalı içeriler sunmayı sağlar.
  • Tüm Google mülklerinde yer alacak zengin reklamlar oluşturmayı sağlar. Tüketicilerin en sevdikleri içeriklere göz atarken keşfetmeleri amacıyla ve feed tabanlı deneyimlere dayalı olarak Discovery ve Talep Yaratma kampanyaları için tasarlanan reklamların tüm cihazlarda sorunsuz bir şekilde oluşturulup yayınlanmasına imkan tanır. Daha az çaba ve zaman harcayarak daha çok etkileşim almaya yardımcı olur.
  • Müşterilerinizle ilgili analizlere ulaşılmaya ve reklam hedeflemesini daha doğru oluşturmaya yardımcı olur. Mesela, özel bir yaz promosyonu yayınlayan tekstil firmasının olduğunu varsayalım. Öğe düzeyi raporlardan yararlandığınızda, sattığınız markanın Bikini ve mayo ürünlerinin yakından çekilmiş fotoğraflarının aynı bikini ve mayo modelinin diğer renklerinin uzaktan çekilenlerine göre daha iyi performans gösterdiğini tespit edebilirsiniz. Daha sonra bu analizden yararlanarak bikini ve mayo kategorisinde performansı en yüksek resimlerini diğer pazarlama kampanyalarınıza ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top