Hayatımızın Gidişatını Etkileyecek Dijital Trendler

Her gün kullandığımız ya da maruz kaldığımız dijital dünya hızlı bir şekilde gelişiyor. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen dijital dünyanın, 2017 yılında da yenilik dolu olacağı kesin.

Bu yıl damga vurması öngörülen dijital trendleri ve pazarlama tekniklerini senin için derledik.

E-Ticaret Alanında Gelişmeler
E-Ticaret anlamında entegre çözümlerle dolu bir yıl olacak; yani sanal dünyanın evlerimize girdiği şu günlerde reel mağaza kavramını geride bırakacağa benziyoruz. Online satış ya da mobil odaklı satışlar, daha da öne geçecek gibi duruyor.

4 (1)
Büyük Şirketlerde Dijital Değişim
Sonsuz rekabet ortamında büyük şirketlerin dijital dünyayı iyi tanıması ve yenilikçi bir yaklaşıma sahip olması gerekiyor. Bu nedenle büyük şirketlerde büyük adımlar atılacak.

dijital-ekonominin-can-suyu-dijital-kobi-87384-832017150353

Dijital Pazarlamada Kobi Devri

Artık küçük ve orta ölçekli şirketlerin de dijital pazara yatırım yapması şart oldu diyebiliriz.
Basit bir web sitesinin ötesine geçecek Kobiler; e-ticaret faaliyetleri, farklı dijital medya pazarlama teknikleri geliştirecek ve dijital dünyayı daha faydalı kullanabilecekleri hamleler atacaklar.

image

Artık Bankaların Yeni Teknolojileri Olacak

Finansal teknolojiler, internet bankacılığı gibi hızla gelişmeye devam ediyor. Elektronik imza kullanımının yaygınlaşması, bireysel kredi kullanımının büyük kısmının internet üzerinden yapılması, ödeme talimatları gibi hizmetler ile finansal teknolojiler bankalarda önem kazanmaya devam ediyor. Artık her türlü işlem internetten halledilebiliyorken aynı zamanda bankalarda yeni teknolojileri de göreceğiz.

58b7ac820f2544097c65eaee

E-posta Pazarlamasının Gelişmesi
Davranışları analiz ederek, pazarlama otomasyonları yardımıyla yaşam döngüsü kampanyaları geliştiren fikirlere yoğunlaşacağız. E-posta, sms ya da push notification kavramlarını ayrı ayrı yönetmeyecek yaşam döngüsü kampanyalarında, pazarlama otomasyonu yardımıyla hepsini beraber kullanarak çözümleri daha fazla göreceğiz.

mail contact

Kişiselleştirme ve Analize Odaklanacağız
Artık web siteleri kişiselleştirmek ve buna dayalı olarak dinamik içerikler sunan web siteleri üretmek dijital hayatımızın önemli gündem maddesi olacak. Mesele yalnızca kişiselleştirme sunan web siteleri üretmek değil, aynı zamanda bu dinamizmi sürdürebilmek olacak. Yani web sitesi kişiselleştirmek kadar analiz etmek de oldukça önemli olacak. Yapılan dijital yatırımların sonucunu daha net görmek isteyecek, analiz hizmetleri konusunda daha detaylı servis kullanımı için çalışacağız.

E-postaya Alternatifler Gelecek
E-postalarımızı haber veren araçlar haline dönüştürüp daha çok ortak doküman oluşturma, takvim gibi imkanlar sunan iş yönetim platformları kullanmaya başlayacağız. Yani Google Drive Trello, Slack, Asana, Basecamp, Dapulse gibi iş yönetiminin kolay yapıldığı platformlara taşınacağız.

drip-eposta

Facebook Hayatımızın Olmazsa Olmazı
Tartışmasız en büyük sosyal ağ olan Facebook’un büyümesi; Google Plus ve Twitter’ın düşüşü devam edecek. Facebook, Youtube benzeri videolara reklam verebilmek için özel servisler vermeye başlayacak; Twitter haber yayıncısı olmak için daha fazla efor sarf edecek.
Diğer ağlar ise Facebook’un etrafına kümelenip daha çok kullanıcı tarafından içerik üretilen yayıncı olmaya yönelecek.

Facebook-Marketing

Dijital Pazarlama – İçerik Merkeze Geçecek
Dijital dünyanın insanlarına yönelik içerik sunmadan, dijital pazarlama yapmak imkansız hale gelecek. İçeriklerde ise sadece yazılı içerik değil, multimedya içerikleri daha fazla takip edeceğiz. VR teknolojileriyle üretilmiş içeriklerse kullanıcıyı en fazla etkileyecek içerikler olacak.

igeme_e-pazarlama-e-ihracat2-880x265

Sosyal Medyada Süreli İçerik Zamanı
Periscope ile başlayıp Snapchat ve Scorp gibi uygulamalarla zenginleşen kısa süreli içerik kavramı ile bundan sonra fazlaca kaynaşacağız. Paylaşılan bu tarz içeriklerin markaların da stratejilerini hızlı tüketim çağına uyarlamasına yönlendirecek. Böylece Facebook ve Instagram stories gibi uygulamalarla “hızlı ve sonlu “ içerik kavramı daha da gelişecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top