Tüketici istediklerini gerçekten mi istiyor? Yoksa istediğini mi sanıyor? Nöropazarlama bu soruların cevabını bularak pazarlama ve reklamcılık sektörü için adeta bir kurtarıcı niteliğinde.
Pazarlamanın gücü adına! En normal bir ürünü bile dünyanın en muhteşem ürünü olarak anlatabiliriz!
Şimdi, pazarlamanın biraz psikoloji boyutunu ele alan stratejik bir kavramdan bahsedeceğim; Nöropazarlama. Nöropazarlama aslında çok ilginç. Düşünsenize birileri zihninizi okuyabiliyor desek bu korkutucu mu olurdu heyecan verici mi? Neyse, Nöropazarlama bu sorunun cevabını size bırakıyor. Zaten isterse kendi öğrenebilir de konu bu değil şimdi. J Hadi onu biraz yakından tanıyalım!
Pazarlama; bir ürün ya da hizmetin nihai hedef olan satışı için gerçekleştirilen her türlü faaliyetin bütünleşik ifadesidir; ancak önüne “nöro” yani beyinle ilgili bir kelime geldiği zaman düşünmemiz gereken çok daha derin ve güncel bir konu karşımıza çıkar.
Nöropazarlama, Nöroloji’nin pazarlamayı geliştirmek adına beynin eylemsel fizyolojisinin derinliklerini anlamak için kullanımıdır. Sinirbilimini ve davranış araştırmalarını; pazarlama, reklam ve ürün tasarımı ile kesiştirir. Geleneksel pazarlama yöntemlerinin ulaşmakta zorlandığı noktalara güvenilir bir şekilde ulaştırır. Pazarlamacılara insan davranışı üzerinde içgörü kazandırır ve vermek istenen mesajları netleştirir. Böylece tüketici ilgisini daha fazla ve doğru yerden çekebilecek çalışmaların yoğunlaşması sağlanır. Başka bir anlatım ile tüketicilerin beynini okuyarak hangi markayı neden tercih ettiğini tespit eder.
Özetleyecek olursak görülen şu ki Nöropazarlama, Pazarlama ve Reklamcılık sektörü için en etkili dostlardan biri ve sektörün ileriye gidebilmesi için bu dostla iyi iletişimlerde bulunulması gerektiği aşikar.