Dijital Pazarlamada Yeni İletişim Kaynağı: WhatsApp Business

Günümüzde dünya çapında 2 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısı olduğu bilinen WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması olarak sıralamada yerini alıyor. Araştırmalara göre WhatsApp’ta her gün 100 milyardan fazla mesaj gönderiliyor. Peki bu kadar aktif kullanıcıya sahip bu uygulamanın dijital pazarlamadaki yeri nedir?

WhatsApp’ı tanıyarak başlayalım. Akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip anlık mesajlaşma, arama veya haberleşme uygulaması olan WhatsApp Messenger; 24 Ocak 2009 yılında Jan Koum tarafından kuruldu ve ardından 19 Şubat 2014 yılında Facebook tarafından satın alındı. Aktif kullanıcı sayısı günden güne artan ve gittikçe popülerleşen bu uygulama, “Business” özelliğiyle de dijital pazarlamaya giriş yapıyor.

Kurumsal tanımına göre WhatsApp Business; küçük ve orta işletme sahipleri düşünülerek oluşturuldu ve WhatsApp Messenger gibi çalışması planlandı. Bu uygulama; işletmelere, otomatik mesajlar hazırlamak, mesajları sıralamak ve müşterilere daha hızlı yanıt vermek için gerekli araçlar sağlayarak, müşteri ve işletme arasındaki iletişimi kolaylaştırıyor. WhatsApp Business, odağında özellikle sosyal medya aracılığıyla satış yapan küçük işletmeleri, Instagram butiklerini vs. tutarak, sosyal medyada satışa daha kolay adapte olmalarına da olanak sunuyor. Uygulamanın diğer bir özelliği de işletmenin iletişim bilgilerini müşterilerle paylaşabilmesi için ortam sağlaması. İşletme, WhatsApp Business üzerinden web sitesini, e-posta adresini ve işletme adresini müşterileriyle paylaşabiliyor.

WhatsApp Business ile müşterilerine hizmet sunan işletmeler, müşterileriyle 7/24 iletişim kurabiliyor ve satış yapabiliyor. Böylece rekabetin en güçlü etkenlerinden olan etkileşim için de fırsat sunuyor.  Küçük ve orta ölçekli işletmeler için müşteri ile iletişimde kurumsallığı da sağlayan WhatsApp Business, aynı zamanda kişisel alanı da koruyor. Ayrıca uygulamada işletmeler için, numara engelleme veya bir kullanıcıyı şikayet etme özellikleri de bulunuyor.

WhatsApp Business, diğer dijital pazarlama araçları gibi işletmeler için, müşterilerle kurulan iletişim doğrultusunda istatistiklere de yer veriyor. Buradan sağlanan veriler de yine markaların iletişim stratetejisinin belirlenmesinde yol gösterici oluyor.

İşletmeler için 7/24 hızlı ve satış odaklı iletişim olanağı sunan Whatsapp Business, dijital pazarlamada nasıl bir rol oynayacak, ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ama küçük işletmeler için oldukça etkili bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top