10 Maddede B2Bler İçin Dijital Pazarlama!

B2B iletişim hızla dijitalleşirken biz de kafası karışık markalar için derledik.

İşte dijital pazarlamayı kullanmak isteyen markalar için 10 içgörü!  

1 – Sizin İşiniz Bağ Kurmak:

B2C markaları için çok duyduğumuz bu tatlı gerçek sizin için daha çok geçerli. Çünkü dijital pazarlama ile tanıştığınız her müşteri adayı, aynı zamanda uzun dönemli müşteriniz olmalı.

“Satış devamlı”lığı bu kadar mühimken kim Google reklamlarından gelen teklif isteğinin sadece bir telefon konuşması ile sınırlı kalmasını tercih eder ki? Bu nedenle dijital pazarlamanın CRM yönetiminizin bir parçası olduğunu unutmayın.

shutterstock_585073798

2 – Dijital Pazarlama Araçlarını Uyumlu Kullanın:

Biliyoruz; SEO, Google Adwords, sosyal medya yönetimi, dijital medya satın alma ve daha başkaları derken birçok araç, birçok kural ortaya çıktı, kafalar karıştı! Tek kuralı hatırlatalım; hangi araca ne kadar yatırım yapıyor olursanız olun, bu araç/ların amacını önceden belirleyin ve bunları birbiriyle uyumlu kullanın.

Google Adwords anahtar kelimelerinde anlattığınız şey, sosyal medyada da aynı olmalı. Amacınız neydi unutmayın: “Kendimi doğru anlatarak, doğru kişiye nasıl ulaşırım?”

Untitled design

3 – Satış Döngünüzü Kurdunuz mu?

Bu sorunun bir marka olarak hem hikayelendirme beceriniz hem de stratejik yaklaşımınızla ile ilgili olduğunu biliyoruz ve hatırlatalım: Bugün satışa dönmeyen o temas yarın satışa dönebilir! Daha açık ifade ile “Dijital topluluğunuzu oluşturmak da satış döngünüzün bir parçasıdır” diyebiliriz.

shutterstock_276615932

4 – Analiz, Analiz ve Analiz:

Dijital iletişimde çok araç var, hepsinden belli oranlarda dönüşüm alacaksınız. Ama mühim olan dönüşümleri artıracak içgörüleri çıkarma becerinizin olması. Hangi araç size ne kadar lead ile dönüyor? Önerimiz: 6 aylık bir çalışmadan sonra dijital pazarlamada kartlarınızı yeniden dağıtın.

shutterstock_525065131

5-Her Şey Konumlandırmadan Başlar:

Sahi siz kendinizle ilgili ne anlatmak istiyorsunuz? Niye sizi seçsinler?

Temel soruları cevaplamadan bu yola çıkmayın.

shutterstock_311665886

6 – Bütçeler Düşündüğünüzden Yüksek Olacak:

Tıklama başına oluşan maliyetler her geçen gün artıyor. Dijital, hala reklam yatırımlarının en uygun bütçelerle kullanılmasına izin verse de, geçmişteki “Dijital pazarlama çok ucuzdur” algısının bittiğini söyleyelim.

Siz zaten verimliliğe odaklanın. Lead başına hala en ucuz yatırım aracı dijital pazarlama; özellikle sizin için.

shutterstock_384050803

7 – İmaj mı Satış mı Denkleminden Kurtulun:

Siz milyonlara konuşmuyorsunuz, avantajınız burada. Dolayısıyla her lead bir imaj, her imaj bir leade katkı aslında. Raporlarınızda ne kadar göründüğünüz kadar ne kadar etkileşim aldığınız olmasa dijital pazarlama yapıyorsunuz sayılmaz.

Untitled design (1)

8 – Hareket Yaratın:

Büyük büyük işler yapmanız gerekmiyor. Ama paydaşlarınızı dahil edeceğiniz hiçbir isteğiniz yok mu cidden? Neden böyle sessiz bir marka oldunuz siz 🙂 Şimdi sektörünüze katkı koyabileceğiniz eğitim programlarını, destek olabileceğiniz toplumsal sorunları şöyle bir düşünün, hatta tüm çalışanlarınızla birlikte düşünün. Üstelik dijital alan bu hareketi yaratmanız için tüm olanakları ile hizmetinizde.

shutterstock_189580571

9 – 360 Derece Yaklaşımı Unutmadık:

Buraya koymazsak olmaz; sadece dijital alanda değil, tüm pazarlama iletişimi faliyetlerini 360 derece felsefesiyle yapmıyorsanız zaten baştan hata oldu.

shutterstock_531935407

10 – En Büyük Avantajınız:

Gelişmekte olan bir pazardasınız, dijital pazarlamaya ne kadar önce girerseniz o kadar alan alırsınız. Bu nedenle ölçülebilir, geri bildirime bağlı güçlü bir etki için hemen, şimdi başlayın!

shutterstock_718496959

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top