Gerilla Pazarlamanın Türleri

Gerilla Pazarlamanın Türleri:
Öncelikle gerilla pazarlamanın ne olduğunu hatırlayalım.
En basit tanımı ile gerilla pazarlama, en küçük bütçe ile en büyük etkiyi yaratacak pazarlama yöntemlerini bulup uygulama amacı taşıyan bir pazarlama stratejisidir. Hem yaratıcı, hem eğlenceli hem de vurucu sloganlar üretir. Gerilla pazarlamanın alışılmışın dışında taktikleri ile beklenmedik zamanlarda karşılaşır, gösterdiğimiz beğeni duygusu ile hedeflediği etki oranına ulaşmasını sağlarız.
Tanımını hatırladığımıza göre türlerinin ne olduğunu hatırlamaya geçebiliriz:

Sinsi Pazarlama: Pek de sevimli olmayan ismi ile sinsi pazarlama, ilişkisel pazarlamanın bir parçasıdır. Dikkat ve iyi niyet gibi kişisel faktörler kullanarak çalışır. Bu çalışmalar bütününde tanıtımı yapılan markanın gerçekleştirilecek etkinlikle doğrudan bir ilgisi olmaz. Marka, doğrudan etkinliğin sponsoru olmak yerine etkinliğe değer katmaya çalışır.

Gizli Pazarlama: Planlanmış bir pazarlama çalışmasını fark edilmeyecek bir biçimde yönetip gerçekleştirir. İnsanlar ürünlerle etkileşim kurduklarında bunun bir pazarlama çalışması olduğunu fark etmeden etkileşimlerini sürdürmelidir; çünkü bir pazarlama çalışmasının parçası olduklarını anladıklarında markaya veya ürüne karşı olumsuz düşüncelere sahip olmaya başlayabilir.

Viral Pazarlama: Pazarlama ögelerinin veya mesajının bir kişiden başka bir kişiye geçecek şekilde planlanmış çalışmalardır. Potansiyel olarak mesaj yayılıp kitle büyüdükçe pazarlama çalışmasının etkinliği ve markanın bilinirliği artış gösterir.

Sokak Pazarlama: Aktif ve hareketliliği öncelik kılan bir pazarlama yöntemidir. Onun için önde gelenler; markanın ürünlerinin sokakta dağıtılması ve denenmeye açık olmasıdır.

“Yok bana bu bilgiler yetmedi, görsel de görmek istiyorum.” diyenler şöyle de buyursun 🙂

 

Bir Müzik Festivali için Hazırlanan Otobüs Giydirmesi:

mzik

 

MC Donalds’ın Lazer Işıklarını Uzun Patateslerine Uyarladığı Ürün Tanıtım Kampanyası:

McDonalds_Fries_Light_Cool_Ad

National Geographic’in Optik İllüzyon Kullanarak Hazırladığı Tanıtım Kampanyası:

gerilla-pazarlama-5

Bir Spor Salonunun Hazırladığı Tanıtım Kampanyası:

SPO

 

 Big Pilot’s Watches’ın Hazırladığı Tanıtım Kampanyası:

SAA

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top